Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Η "ορφανή" σημαδούρα ψαροτουφεκά σήμανε συναγερμό στο Λιμενικό

15 Αυγούστου, 2020

Η "ορφανή" σημαδούρα ψαροτουφεκά σήμανε συναγερμό στο Λιμενικό

Άμεσες και συντονισμένες οι έρευνες του Λιμενικού με τη συνδρομή ιδιωτών και επαγγελματιών της περιοχής καθώς και δυτών

Συναγερμός σήμανε από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου, με αφορμή μια “ορφανή” σημαδούρα ψαροντουφεκά στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Φόδελε και Αγίας Πελαγίας.


Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες για πιθανό αγνοούμενο, τόσο από τη θάλασσα όσο και από την στεριά, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, με τους ισχυρούς ανέμους.

Να σημειωθεί ότι στην σημαδούρα βρέθηκαν αλιεύματα και αλιευτικά είδη, γεγονός που προβλημάτιζε περισσότερο τις αρχές. Σκάφη του Λιμενικού πραγματοποίησαν πολύωρες έρευνες, ενώ από στεριάς τζιπ με ομάδες ειδικών αποστολών του Λιμενικού “χτένισαν” δύσβατες περιοχές, κοντά στο σημείο που βρέθηκε ο σημαντήρας, στην περιοχή “Αγγελόβραχος” .
Παράλληλα επαγγελματίες δύτες, με εντολή του Υπουργείου Ναυτιλίας, βούτηξαν για να ερευνήσουν στην θαλάσσια περιοχή, χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα.Αργά το μεσημέρι είχαμε λήξη του συναγερμού καθώς δεν εντοπίστηκε κάτι τόσο στη θάλασσα όσο και στην στεριά, όπως για παράδειγμα κάποιο αυτοκίντο, ενώ – ευτυχώς – δεν είχε δηλωθεί και κάποιος αγνοούμενος.
Οι λιμενικοί δεν αποκλείουν ο σημαντήρας να έπεσε από διερχόμενο αλιευτικό σκάφος, λόγω και των δυνατών ανέμων.

Πηγή: cretalive.gr

Tags
Κρήτη Αγνοείται ψαροτουφεκάς
Comodo SSL