Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Πανελλήνιο πρωτάθληµα Υ/Β Σκοποβολής 2014

6 Οκτωβρίου, 2015

Πανελλήνιο πρωτάθληµα Υ/Β Σκοποβολής 2014

Ο σύλλογος Γλαυκος µετά από ανάθεση της ΕΟΥ∆Α διοργάνωσε το Πανελλήνιο Πρωταθλήµα υποβρύχιας σκοποβολής του έτους 2014, το οποίο διεξήχθη στις 11 Μαΐου 2014, στο δηµοτικό κολυµβητήριο του δήµου Φυλής, όπου λαµβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια οι συγκεκριµένοι αγώνες. Οι συµµετοχές και το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγµή ήταν υψηλές φτάνοντας τους 43 αθλητές από 12 οµίλους. Την ηµέρα πριν τον αγώνα υπήρξαν κάποιες ακυρώσεις λόγω έκτακτων περιστατικών και τελικά 29 άτοµα (από 10 οµίλους) έδωσαν το παρόν στη διοργάνωση. Το πρώτο αγώνισµα ήταν αυτό της ακρίβειας στο οποίο συµµετείχαν όλοι οι αθλητές. Λόγω της απειρίας σχεδόν όλων των αθλητών στα συγκεκριµένα αγωνίσµατα, µιας και για πρώτη φορά εφαρµόστηκε ο επίσηµος ευρωπαϊκός κανονισµός της CMAS, είχαν σαν αποτέλεσµα πολλοί καλοί αθλητές να µην τα πάνε τόσο καλά στον πρώτο γύρο βολών. Στην επανάληψη της διαδιασίας έγιναν οι απαραίτητες µικροδιορθώσεις στη σκόπευση του καθενός και επετεύχθησαν περισσότεροι πόντοι. Νικητής αναδείχθηκε ο Μιχάλης Τσιµπίδης µε 3285 βαθµούς. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Νίκος Σαραντινός µε 3175 βαθµούς και στην τρίτη ο Γιάννης Ξανθάκης µε 3160 βαθµούς. Ακολούθησε το αγώνισµα του biathlon, ένας συνδυασµός ταχύτητας, σκόπευσης, άπνοιας και φυσικής κατάστασης, το οποίο αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολο για όλους όσους δήλωσαν συµµετοχή. Οι ακυρώσεις και οι ποινές χρόνου που επεβλήθησαν λόγω παραβίασης πρωτοκόλλου ήταν αναµενόµενες από την αρχή καθώς οι διαγωνιζόµενοι είχαν να σκεφτούν και την εφαρµογή των κανονισµών εν µέσω πίεσης χρόνου και υπερκαπνικής κατάστασης.
Οι τρεις καλύτεροι σε αυτό το αγώνισµα ήταν κατά σειρά οι: Σαραντινός Νίκος, Βούρτσης Αντώνης και Καλογερόπουλος Βασίλης. Το τρίτο και τελευταίο αγώνισµα ήταν η σκυταλοδροµία το οποίο αποτελούνταν από 3 (ή 2 κατά περίσταση) αθλητές οι οποίοι έριχναν από 3 βολές στο στόχο, κάνοντας εναλλάξ βουτιές ο ένας µετά τον άλλο.
Στο οµαδικό αυτό αγώνισµα νικήτρια αναδείχθηκε η οµάδα του Γλαύκου µε τους Μπάµπη Πλαστουργό, Βασίλη Φούτζουλα και Παναγιώτη Μητσόπουλο οι οποίοι ήταν οι µόνοι που κατάφεραν 9 έγκυρες βολές που τους χάρισαν πολύτιµους πόντους και στο τέλος συγκέντρωσαν 2915 βαθµούς. ∆εύτερη ήταν η οµάδα της Σύρου µε τους Γιώργο ∆ούναβη, Γιάννη Ξανθάκη και Κατερίνα Τοπούζογλου µε 2660 βαθµούς και στην τρίτη θέση βρέθηκε ο ΝΟ Βούλας µε τους Βασίλη Ζωνοµέση, Απόστολο Μπέλλο και Γιάννη Καµαριανάκη µε 2440 βαθµούς.
Το άθληµα της υποβρύχιας σκοποβολής µε τους καινούργιους κανονισµούς έγινε κατά κοινή οµολογία πολύ πιο συναρπαστικό και το ενδιαφέρον όλων έµεινε αµείωτο µέχρι την τελευταία στιγµή. Από τα αποτελέσµατα του Πρωταθλήµατος θα αναδειχθεί η Εθνική οµάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα µας στο προσεχές Πανευρωπαϊκό και Παγκόσµιο Πρωτάθληµα. Ο “Γλαύκος” θα ήθελε να ευχαριστήσει: τον πρόεδρο της ΕΟΥ∆Α Ευάγγελο Ρακαντά και τον Αντιπρόεδρο Κών/νο Αναγνώστου που παρευρέθησαν στη διοργάνωση και στήριξαν την προσπάθεια του συλλόγου, αλλά και του αθλήµατος, τον αντιπρόεδρο πολιτιστικών και αθλητισµού του δήµου Φυλής κ. Κων/νο Σκαµατζούρα, τη διοίκηση του κολυµβητηρίου, τον Κώστα Μαδούρο για την ανάληψη και πραγµατοποίηση της διοργάνωσης, τον Αλυτάρχη του αγώνα Άρη Πρωτοψάλτη, τον Απόστολο Μπέλλο για τη βοήθεια στο σύνολο της διοργάνωσης, το Γιώργο Θεοχάρη και το κατάστηµα Donutsmania για τις γλυκές και αλµυρές προσφορές, το ΝΟΚ Αλιώτις για την παραχώρηση των υποβρύχιων καµερών, βάσεων στήριξης και του ψηφιακού χρονόµετρου, τα µέλη της επιτροπής: Βασίλη Μπέλλο, Κέλλυ Μαδούρου, Μαρία Παρασκευοπούλου, ∆ηµήτρη Μπουρουτσίδη, ∆ηµήτρη Γκόκα, Μπάµπη Σανδηλο, Βασίλη Κατσογιάννη, Αντρέα Κωλλέτη, Γ. Ταγαρά καθώς και την Κατερίνα Νίκα και Μπάµπη Πλαστουργό για τη βοήθεια, τους αθλητές που συµµετείχαν απ’ όλα τα µέρη της Ελλάδας, βάζοντας σε δεύτερη µοίρα χρόνο, χρήµα και κούραση.

Comodo SSL