Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Μαρία Σέρελη-Τσαπέπα

Παραδοσιακή Ψαρόσουπα µε Φαγκρί

26 Αυγούστου, 2015

Παραδοσιακή Ψαρόσουπα µε Φαγκρί

Υλικά
• 2kg φαγκρί σε φέτες sintagi3aή το κεφάλι µόνο εάν είναι πολύ µεγάλο.
• 4 καρότα
• 2 κρεµµύδια
• Σέλινο
• 5 πατάτες
• 2 λεµόνια
• 1 ποτήρι κρασιού ρύζι
• 2 αυγά
• Αλάτι
• Πιπέρι
• 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο (µαγιονέζα προαιρετικά)
• Λαδολέµονο για το σερβίρισµα

Εκτέλεση
sintagi3bΒράζουµε τα λαχανικά, το ψάρι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο µε 4 ποτήρια νερό για ¾ της ώρας περίπου.
Αφαιρούµε αφού έχουν µαλακώσει, σουρώνουµε το ζωµό, τον βράζουµε να πάρει βράση ξανά και προσθέτουµε ρύζι.
Μετά από 10 λεπτά περίπου σβήνουµε την φωτιά.
Στην συνέχεια χτυπάµε 2 αυγά σε µπολ προσθέτοντας σιγά-σιγά το στυµµένο λεµόνι και λίγο από τον ζωµό.
Τα ρίχνουµε στην κατσαρόλα που έχουµε τον υπόλοιπο, ανακατεύουµε ελαφρά και η σούπα µας είναι έτοιµη.

Σε πιατέλα στολίζουµε το ψάρι µε τα λαχανικά και συνοδεύουµε µε λαδολέµονο και µαγιονέζα και
χωριάτικο ψωµί. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

sintagi3c

Tags
Συνταγές Φαγκρί Ψαρόσουπα
Comodo SSL