Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Παραλία γεμάτη χειροβομβίδες λόγω του ναυαγίου “Νέστος”

23 Μαρτίου, 2021

Παραλία γεμάτη χειροβομβίδες λόγω του ναυαγίου “Νέστος”

Έκδηλη ανησυχία στην παραλία Ροδινής, μετά από την ανακάλυψη και δεύτερης χειροβομβίδας του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Η χειροβομβίδα βρέθηκε από παιδί, να γιατί οι εκεί κάτοικοι ζητούν από τον Δήμο Πατρέων να υπάρξει ένας πλήρης έλεγχος της ακτής.

Όπως εξηγούν, έρχεται η Άνοιξη, πολλά παιδιά θα παίζουν στην παραλία, οπότε ελλοχεύει ο κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος.

Η ανακάλυψη εκρηκτικών στην περιοχή φαίνεται να οφείλεται στην ύπαρξη ναυαγίου πολεμικού πλοίου που βυθίστηκε μετά από πλήγματα γερμανικών αεροπλάνων. Πρόκειται για το πλοιο “Νεστος”.

Το απόγευμα της 21ης Απριλίου 1941, το Νέστος δέχθηκε αεροπορική επιδρομή έξω από το λιμάνι της Πάτρας στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα. Δίπλα του βρισκόταν το βοηθητικό πλοίο στόλου «Πλειάς» .

Από τη σφοδρή επίθεση που στοίχισε τη ζωή του πλοιάρχου του Πλειάς Β.Κρυσταλλίδη και του ναύτη Δεληγιάννη τραυματίστηκαν και 11 ναύτες του Νέστος και ο Κυβερνήτης του Δέδες Δέδες, όλοι ελαφρά.

Το Νέστος τελικά προσαράχθηκε στον Ψαθόπυργο και βυθίστηκε στο χώρο προσαράξεώς του στις 23 Απριλίου μετά από νέα επίθεση Γερμανικών Στούκας.

Το “Νέστος” μετέφερε και πυρομαχικά, όμως η εκφόρτωση πυρομαχικών έγινε βιαστικά και αυτό αποδυκνύεται από τις χειροβομβίδες και σφαίρες σε δεσμίδες που έχουν βρεθεί σε μικρό βάθος στην περιοχή που είχε προσαράξει το Νέστος από τους αυτοδύτες.

Πηγή: e-nautilia.gr

Tags
Ναυάγια στην Ελλάδα Χειροβομβίδα Ναυάγιο Νέστος Πυρομαχικά Πάτρα Ναυάγια
Comodo SSL