Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

2η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ο.Φ.Τ.Σ.ΣΥΡΟΥ: «Παρασύρομαι…Κουφονήσι»

11 Μαΐου, 2016

2η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ο.Φ.Τ.Σ.ΣΥΡΟΥ: «Παρασύρομαι…Κουφονήσι»

Ο Όμιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου, από πέρυσι, το 2015, ξεκίνησε μία καινούργια δράση που έγινε θεσμός: τις εκπαιδευτικές αποστολές. Οι αποστολές αυτές απευθύνονται κυρίως σε παιδιά και πραγματοποιούνται σε μικρά νησιά του Αιγαίου.

2016koufonhsiBANNERΦέτος, η 2η Αποστολή θα πραγματοποιηθεί στα Κουφονήσια 27-29 Μαΐου 2016 και θα έχει τίτλο «Παρασύρομαι…Κουφονήσι». Παράλληλα θα συμμετέχει στην Αποστολή αυτόνομα η ομάδα του Πεδίου του προγράμματος Κυκλάδες Life (WWF). Η 2η Αποστολή περιλαμβάνει εκπαιδευτικά παιχνίδια από τις παιδαγωγούς του ομίλου, καθαρισμούς παραλιών και ένα διαδραστικό θεατρικό δρώμενο. Η αποστολή έχει εκπαιδευτικό και οικολογικό χαρακτήρα και απευθύνεται κυρίως σε παιδιά. Η ομάδα του Πεδίου του προγράμματος Κυκλάδες Life (WWF), θα πραγματοποιήσει ενημέρωση και οικολογικά παιχνίδια για παιδιά.

Στην 2η Αποστολή του Ο.Φ.Τ.Σ. Σύρου θα συμμετέχουν 25 μέλη του ομίλου, 5 μέλη της ομάδας Πεδίου του προγράμματος Κυκλάδες Life (WWF), ομάδα φωτογραφίας και βιντεοκάλυψης και 1 δημοσιογράφος. Η συγκεκριμένη αποστολή είναι μία ιδέα του Ο.Φ.Τ.Σ.Σ. και προετοιμάζεται περίπου 10 μήνες. Συνδιοργανωτής της αποστολής θα είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τα καύσιμα θα είναι μία ευγενική χορηγία του πρατήριου καυσίμων «Γουργουράκια». Ακολουθεί το πρόγραμμα της Αποστολής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

17:30 «Το κυνήγι του κρυμμένου βυθού», παιχνίδι εξερεύνησης για παιδιά και γνωριμία με τους ήρωες του θεατρικού, κατασκευές από τις παιδαγωγούς του ομίλου.

20:30 Δράση WWF: Προβολή ντοκιμαντέρ «Θαλάσσια θηλαστικά της Ελλάδας».

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

10:00 Δράση WWF για παιδιά: «Τα πάντα σε εξερεύνηση στο Κουφονήσι» Ακολουθείστε τα ίχνη του & ανακαλύψτε τα γαλάζια μυστικά του νησιού!

Στα πλαίσια της παραπάνω δράσης, ο Ο.Φ.Τ.Σ.Σ. θα πραγματοποιήσει παιχνίδια μνήμης με τόμπολα δαπέδου, face painting και υποβρύχιες αναμνηστικές φωτογραφίες με τα παιδιά.

Παράλληλη Δράση

10:00 Αναχώρηση δύο φουσκωτών για καθαρισμό παραλιών του Κουφονησίου από μέλη του Ο.Φ.Τ.Σ.Σ.(ΠΑΡΑΛΙΕΣ – ΧΑΡΑΚΟΠΟΥ, ΦΑΝΟΣ, ΠΛΑΤΙΑ ΠΟΥΝΤΑ, ΠΟΡΙ.)

19:30 Παρουσίαση θεατρικού διαδραστικού δρώμενου από τη θεατρική ομάδα του Ο.Φ.Τ.Σ. Σύρου με τίτλο «Έσπασε ο βυθός. Κρακ.», στο σχολείο.

Όλοι οι συμμετέχοντες προσφέρουν τις υπηρεσίες και τις γνώσεις τους με στόχο ένα ξεχωριστό, δημιουργικό τριήμερο για μικρούς και μεγάλους. Έχοντας ένα καλά οργανωμένο πρόγραμμα, 35 ανθρώπους με διάθεση για προσφορά και την στήριξη των τοπικών αρχών του Κουφονησίου είμαστε έτοιμοι για το ταξίδι της 2ης Αποστολής του Ο.Φ.Τ.Σ.Σύρου.

Comodo SSL