Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Παρεμβάσεις και αναβαθμίσεις στα αλιευτικά καταφύγια Πρέβεζας και Λυγιάς

4 Φεβρουαρίου, 2021

Παρεμβάσεις και αναβαθμίσεις στα αλιευτικά καταφύγια Πρέβεζας και Λυγιάς

Έργα με παρεμβάσεις και αναβαθμίσεις στα αλιευτικά καταφύγια Πρέβεζας και Λυγιάς στο πλαίσιο του Τ.Π. CLLD / LEADER της ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ.ΟΤΑ.

Δυο σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν στο Αλιευτικό Καταφύγιο της Πρέβεζας και της Λυγιάς αντίστοιχα, θα υλοποιηθούν μετά την ένταξη της πρότασης που υπέβαλλαν ο Δήμος και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας στο πλαίσιο του Τ.Π. CLLD / LEADER της ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ.ΟΤΑ, Μέτρο 4.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ) 2014 – 2020, δράση «Δημόσιες επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών».

Το πρώτο έργο προϋπολογισμού 234.000,00 ευρώ περιλαμβάνει συμπληρωματικά έργα αναβάθμισης Αλιευτικού Καταφυγίου Πρέβεζας.

Πιο συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στη μελέτη είναι:

  • Δημιουργία θέσεων στάθμευσης εκτός του Α.Κ
  • Ελεγχόμενη πύλη εισόδου-εξόδου των χρηστών
  • Τοποθέτηση λυόμενου οικίσκου παράπλευρα της εισόδου που θα χρησιμοποιείται ως μικρό φυλάκιο ελέγχου
  • Κατασκευή ασφάλτου στο τμήμα μεταξύ περίφραξης και νησίδας
  • Αντικατάσταση των ιστών οδοφωτισμού και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων οδοφωτισμού (τύπου βραχίονα) τύπου led ,80-100W με βραχίονα και
  • Τοποθέτηση λυόμενου οικίσκου που θα χρησιμοποιείται για αποθηκευτικός χώρος

Το δεύτερο έργο προυπολογισμού 40.126,40 ευρώ αφορά εργασίες καθαρισμού του Αλιευτικού Καταφυγίου Λυγιάς.

Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί εξυγίανση του πυθμένα και απομάκρυνση φερτών υλικών έτσι ώστε να αποκατασταθεί το λειτουργικό του βάθος και να καταστεί ακόμη πιο ασφαλές και λειτουργικό.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος δήλωσε σχετικά:

“ Οι παρεμβάσεις αυτές έρχονται να καλύψουν πάγια αιτήματα των αλιέων που αφορούν τα δύο αλιευτικά καταφύγια.

Στο μεν αλιευτικό καταφύγιο της Πρέβεζας έχουμε σχεδιάσει υποδομές που θα ενισχύσουν σημαντικά την ασφάλεια του χώρου έτσι ώστε να αποφεύγεται η είσοδος ατόμων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κλοπές ή δολιοφθορές στα σκάφη , ενώ στο αλιευτικό καταφύγιο της Λυγιάς θα δημιουργηθούν πλέον περισσότερες θέσεις ελλιμενισμού.

Οι αλιείς αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας και της παράδοσης του τόπου μας και εμείς ως Δήμος και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα είμαστε δίπλα τους αφουγκραζόμενοι τους προβληματισμούς και την αγωνία τους”.

Πηγή: epiruspost.gr

Tags
Πρέβεζα Αλιευτικό Καταφύγιο Λυγιά
Comodo SSL