Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Παροχή συνδρομής σε σκάφος στην Αμοργό - Μηχανική βλάβη ιστιοφόρου σκάφους στην Αίγινα

2 Ιουνίου, 2021

Παροχή συνδρομής σε σκάφος στην Αμοργό - Μηχανική βλάβη ιστιοφόρου σκάφους στην Αίγινα

Άλλα δύο περιστατικά παροχής βοήθειας σε ιστιφόρα σκάφη από το Λιμενικό σε Αμοργό και Αίγινα.

Στο πρώτο περιστατικό, σύμφωνα με το Γραφείο τύπου του Λιμενικόυ, ενημερώθηκε κατά τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης 1-06, η Λιμενική Αρχή Αμοργού από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. για παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα.

Το σκάφος έπλέε με χρήση ιστίων, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 2,1 ν.μ. έξω από τον λιμένα Κατάπολων ν. Αμοργού.

Στην περιοχή έσπευσε το Ρ/Κ «ΚΕΡΥΝΕΙΑ» Ν.Π. 12349., όπου εντόπισε το Ι/Φ σκάφος «SANTANA» σημαίας Πολωνίας και το ρυμούλκησε με ασφάλεια στον λιμένα Κατάπολων Αμοργού.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Αμοργού απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Στο δεύτερο περιστατικό, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, ενημερώθηκε κατά τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας 31-05 για μηχανική βλάβη του Ι/Φ-Ε/Γ-Τ/Ρ ”BOOKIE TOO” Ν.Π. 9435 στη θαλάσσια περιοχή 3,8 ν.μ. ανατολικά της Αίγινας.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος, το οποίο έπλεε με χρήση ιστίων, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Στη συνέχεια, το ”BOOKIE TOO” κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Αγίας Μαρίνας, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και με τη συνδρομή του Τ/Χ “ΠΑΝΤΑ” Λ.Α. 234, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Με πληροφορίες από το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος.

Tags
Λιμενικό Σώμα Αίγινα Αμοργός Λιμεναρχείο Αίγινας Ιστιοφόρο Σκάφος Λιμενική Αρχή Αμοργού [jetpack-related-posts]
Comodo SSL