Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Παροχή βοήθειας σε ιστιοφόρα σκάφη σε Κέα, Κάσο και Αντικύθηρα από το Λιμενικό

14 Ιουνίου, 2021

Παροχή βοήθειας σε ιστιοφόρα σκάφη σε Κέα, Κάσο και Αντικύθηρα από το Λιμενικό

Κοινητοποίηση του Λιμενικού σε Κέα, Κάσο και Αντικύθηρα για παροχή βοήθειας σε ιστιοφόρα σκάφη

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, χρειάστηκε την Τετάρτη 09/06 η συνδρομή στελεχών του σε τρείς περιπτώσεις.

Διαβάστε αναλυτικά τις ανακοινώσεις:

Ενημερώθηκε κατά τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 09/06, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου ότι το Ι/Φ “HOKUSAI”, σημαίας Φινλανδίας, παρουσίασε εισροή υδάτων, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Κέας.

Στο σημείο έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Τ/Χ “ΣΗ ΣΟΣ Ι” Τ.Λ. 325, το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το Ι/Φ σε εγκαταστάσεις ιδιωτικής μαρίνας Λαυρίου, με τους δυο αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “HOKUSAI” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί.

 

Επίσης, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Καρπάθου, ότι το Ι/Φ “HUMSAFAR 2” σημαίας Καναδά, με τρεις (03) επιβαίνοντες το οποίο έπλεε νοτιοδυτικά ν. Κάσου, παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν τα Ε/Π-Α/Κ “ΠΟΤΑΜΙΤΙΣΣΑ” Λ.Κ. 156 και “ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΡΓΟΣ” Σ.Κ. 28, με τη συνδρομή των οποίων το ιστιοφόρο σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα “ΦΡΥ” Κάσου, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “HUMSAFAR 2” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

 

Τέλος, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χανίων για ακυβερνησία λόγω πιθανής εμπλοκής αντικειμένου του Ι/Φ “FELICITAS SEI” σημαίας Πολωνίας, στη θαλάσσια περιοχή του στενού Αντικυθήρων, με οκτώ (08) επιβαίνοντες.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο έσπευσε το αλιευτικό σκάφος ”ΘΑΛΑΣΣΑ” Ν.Χ. 598 όπου εντόπισε το ανωτέρω σκάφος και με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ρυμούλκησε το ιστιοφόρο με ασφάλεια στο λιμένα Αντικυθήρων.

Από τη Λιμενική Αρχή Κυθήρων, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “FELICITAS SEI” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Tags
Κέα Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου Ακυβερνησία Ιστιοφόρου Σκάφους Κάσος Εισροή υδάτων σε σκάφος Λιμεναρχείο Καρπάθου Αντικύθηρα Λιμενική Αρχή Κυθήρων
Comodo SSL