Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Παρουσίαση για την αυτόνομη κατάδυση στο 3ο νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας Μαγνησίας

Ιούλιος 17, 2019

Παρουσίαση για την αυτόνομη κατάδυση στο 3ο νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας Μαγνησίας

Στο ευρύτερο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων που οργανώνει και συμμετέχει ο Σύλλογος Αυτοδυτών Βόλου (ΣΑΒ), ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του 3ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, προκειμένου να κάνει μια παρουσίαση στους μικρούς μαθητές σχετικά με την αυτόνομη κατάδυση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το μέλος του ΔΣ, κ. Ρακιτζής Απόστολος, έκανε μια σύντομη περιγραφή αλλά και επίδειξη του καταδυτικού εξοπλισμού και απάντησε στον καταιγισμό ερωτήσεων που δέχτηκε από τα παιδιά.

Στο τέλος, ο μικροί μαθητές επεξεργάστηκαν τον καταδυτικό εξοπλισμό και έμαθαν μερικά από τα σήματα επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι δύτες υποβρυχίως, ενώ ο κ. Ρακιτζής, φόρεσε τον πλήρη εξοπλισμό χαρίζοντας έτσι ένα μεγάλο χαμόγελο ενθουσιασμού και χαράς στους μελλοντικούς αυτοδύτες»!

Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ, κ. Λόλας Αλέξιος, ο οποίος είναι και Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μίλησε στους μαθητές για το μαγευτικό κόσμο του βυθού και για τα διάφορα ζωάκια, αλλά και τα πλαστικά απορρίμματα που μπορεί να συναντήσει κανείς σε μια κατάδυση, αναδεικνύοντας έτσι και το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης.

Τα εύσημα θα πρέπει να δωθούν στις νηπιαγωγούς του 3ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας, τις κυρίες Καλιάφα Μαρία, Βουκλή Ελένη και Γουλιαρίδου Στέλλα, για την πρωτοβουλία που πήραν να καλέσουν τα μέλη του ΣΑΒ για μια τόσο πρωτοποριακή, για τα δεδομένα της προσχολικής εκπαίδευσης, παρουσίασης. Μακάρι να έρθουν και άλλες προσκλήσεις από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Είναι σημαντικό για τα παιδιά να αποκτούν βιωματικές εικόνες και γνώσεις από δραστηριότητες όπως η αυτόνομη κατάδυση, που εκτός των άλλων, συμβάλλουν και στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης.

Πηγή: magnesianews.gr

Tags
Αυτόνομη Κατάδυση Σύλλογος Αυτοδυτών Βόλου
Comodo SSL