Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Παρουσιάστηκε επισήμως το Lexus LY 650

Οκτώβριος 25, 2019

Παρουσιάστηκε επισήμως το Lexus LY 650

Η θυγατρική της Toyota Motor, παρουσίασε το πρώτο της yacht, το LY 650. Το πολυτελές σκάφος των 19,96 μέτρων είναι η υλοποίηση ενός σχεδίου που είχε παρουσιάσει η Lexus τον Ιανουάριο του 2017.

Σε σχέση με το πρωτότυπο σκάφος με την ονομασία Sport Concept που είχε παρουσιαστεί πριν δύο χρόνια, το LY 650 δεν απέχει πολύ αισθητικά ενώ κατασκευαστικά αποτελεί ένα πλωτό δείγμα κορυφαίας ποιότητας, τόσο σε επίπεδο ναυπηγικής όσο και μηχανολογικής αρτιότητας.

Και πώς να μην είναι αφού για τη κατασκευή του συνεργάστηκε η ιαπωνική εταιρία με τη Marquis Yachts στις ΗΠΑ, που υιοθέτησε το φημισμένο Σύστημα Παραγωγής Toyota, και το ιταλικό στούντιο σχεδιασμού σκαφών Nuvolari Lenard που ανέλαβε να σχεδιάσει τη διάταξη των εσωτερικών χώρων, συμπεριλαμβανομένων τριών υπνοδωματίων, με το δικό του ντους το καθένα.

Τα ύφαλα του σκάφους είναι κατασκευασμένα από, CFRP (carbon fiber-reinforced plastic) και GFRP (glass fiber-reinforced plastic) για μέγιστη στιβαρότητα, ακαμψία και χαμηλό βάρος. Στους εσωτερικούς χώρους χρησιμοποιήθηκαν ξύλο, δέρμα και μέταλλο με το αποτέλεσμα να είναι απλά εντυπωσιακό.

Για την κίνηση του σκάφους υπάρχουν τρεις επιλογές δίδυμων κινητήρων Volvo Penta, με σύστημα χειρισμού IPS, που αποδίδουν 1.350, 1.200 ή 1.050 ίππους η κάθε μια, δηλαδή συνολικά 2.700, 2.400, ή 2.100 ίππους ενώ η δεξαμενή του χωρά έως και 3.785 λίτρα ντίζελ.

Σε επίπεδο ηλεκτρονικών το LY 650 διαθέτει τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με σημείο αναφοράς το κορυφαίο σύστημα ήχου που κατασκευάζεται από την Mark Levinson και την ειδική εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχο να ελέγχει τα πάντα εντός και εκτός του Lexus μέσω του κινητού τηλεφώνου.

«Το LY 650 συμβολίζει την πρόκληση που έχει αναλάβει η Lexus, η οποία φιλοδοξεί να είναι μία μάρκα πραγματικά πολυτελούς lifestyle, που θα επεκταθεί πέρα από το αυτοκίνητο», ανέφερε ο πρόεδρος της Toyota Akio Toyoda σε δήλωσή του. «Ανυπομονώ πραγματικά να δω το προηγμένο, υψηλής ποιότητας LY 650 να επιδεικνύει την ομορφιάς του στους ωκεανούς σε ολόκληρο τον κόσμο».

 

Tags
Σκάφος Yachting Lexus
Comodo SSL