Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Πάτρα: Σηκώνει τρικυμία η συζήτηση για τη μαρίνα

11 Δεκεμβρίου, 2020

Πάτρα: Σηκώνει τρικυμία η συζήτηση για τη μαρίνα

Σε ναυμαχία μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης εξελίσσεται το θέμα της αναβάθμισης της μαρίνας στην πόλη της Πάτρας.

Σε ναυμαχία μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης εξελίσσεται το θέμα της αναβάθμισης της μαρίνας στην πόλη της Πάτρας. Το θέμα είχε προτείνει να συζητηθεί η αντιπολίτευση Η δημοτική αρχή το φέρνει ως δική της ενημέρωση ενώ εντύπωση προκαλεί ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν είχαν λάβει την εισήγηση μέχρι αργά χθες.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Νίκος Παπαδημάτος, ήταν αυτός που είχε ζητήσει από τη δημοτική αρχή, εκ μέρους όλων των παρατάξεων, να γίνει συζήτηση για την μαρίνα. Βλέποντας ότι η δημοτική αρχή εισάγει διαφορετικά το θέμα στη σημερινή συνεδρίαση εξέφρασε μια ανησυχία ότι θα προσπαθήσει να αποδράσει ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης από την ουσία της συζήτησης και κυρίως από τη λήψη αποφάσεων (ο τίτλος του θέματος μάλλον δεν επιτρέπει να γίνει αυτό). Πρόσθεσε όμως ότι η πρόθεση των παρατάξεων είναι να μην επιτρέψουν να συμβεί αυτό.

Ο Ν. Παπαδημάτος επισήμανε ότι ο δήμαρχος θα πρέπει να ενημερώσει για την απόφασή του να συνταχθεί φάκελος χωροθέτησης του τουριστικού λιμανιού (μαρίνας), όπως ανακοίνωσε μετά από πρόσφατη συνάντηση με τον ανάδοχο που ανέλαβε τη σύνταξη του φακέλου. Σύμφωνα με το Δήμο, σε εκείνη την σύσκεψη αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα και το χρονοδιάγραμμα ώστε να ολοκληρωθούν οι μελέτες του προγραμματικού σχεδίου, του γενικού σχεδίου διάταξης των προτεινόμενων έργων και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Σε ενιαίο φάκελο οι μελέτες, θα υποβληθούν στα αρμόδια υπουργεία, που θα εκδώσουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ίδρυση και λειτουργία της μαρίνας, ως τουριστικού λιμανιού.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε χθες επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας, Ιωάννη Βρούτση, την οποία κοινοποιεί και στον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, με την οποία διαφωνεί για την αναστολή απασχόλησης ωφελούμενων σε δομές που τίθενται σε πλήρη αναστολή λειτουργίας.

«Θεωρούμε τη συγκεκριμένη απόφαση λαθεμένη και άδικη. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι -ωφελούμενοι με τη διακοπή -αναστολή της σύμβασής τους στερούνται το εισόδημα τους για άγνωστο χρονικό διάστημα» αναφέρει και εκφράζει την άποψη ότι «άμεσα πρέπει να γίνει η αναγκαία ρύθμιση προκειμένου οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, καθώς και όλοι όσοι εργάζονται σε δομές που τελούν υπό αναστολή εργασίας, να μπορούν να απασχοληθούν σε άλλη δομή – υπηρεσία του Δήμου, για όσο διάστημα αναστέλλεται η λειτουργία των συγκεκριμένων δομών».

Πηγή: pelop.gr

Tags
Πάτρα Νέα μαρίνα Μαρίνα Πάτρας [jetpack-related-posts]
Comodo SSL