Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

ΠΕΡΑΜΑ: Ψάρευαν με δίχτυα σε απαγορευμένη περιοχή και χωρίς επαγγελματική άδεια

22 Φεβρουαρίου, 2019

ΠΕΡΑΜΑ: Ψάρευαν με δίχτυα σε απαγορευμένη περιοχή και χωρίς επαγγελματική άδεια

20 κιλά ψάρια και δίχτυα τύπου κρυσταλιζέ κατάσχεσαν οι λιμενικές αρχές από παράνομους αλιείς στο Πέραμα

Δύο σκάφη που ψάρευαν με δίχτυα έπιασαν οι άνδρες του λιμενικού σώματος Περάματος, με την βοήθεια του κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και του πλωτού σκάφους ΠΛΣ.601. Οι παράνομοι αλιείς ψάρευαν σε απαγορευμένη περιοχή, στο ναυτικό οχυρό με δίχτυα. Μάλιστα όπως σχετικά γράφει το δημοσίευμα του λιμεναρχείου, ένας επιβαίνοντας αρνήθηκε τον έλεγχο και απομακρύνθηκε με αποτέλεσμα να αναζητείται στα πλαίσια αυτοφώρου.

Οι παράνομοι αλιείς και τα συγκεκριμένα σκάφη έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις λιμενικές αρχές. Ακολουθεί το δελτίο τύπου του λιμεναρχείου:

 

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση στελεχών του Δ΄ Λιμενικού Τμήματος (Περάματος) με την συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και με τη συνδρομή δια θαλάσσης του Π.Λ.Σ. 601 ύστερα από συνεχή ενασχόληση, νυχτερινές ώρες της 18/02/2019 και τις πρώτες πρωινές ώρες της σήμερον στο θαλάσσιο χώρο διαύλου Περάματος-Σαλαμίνας και λιμένα αλιέων Περάματος πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι προς εντοπισμό σκαφών (τύπου «σφήνα») φέροντα μηχανές μεγάλης ιπποδύναμης.

Κατά τους διενεργούμενους ελέγχους εντοπίστηκαν τα κάτωθι:

Kατά τον κατάπλου τους στο λιμένα αλιέων Περάματος, μετά από διενέργεια παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας σε απαγορευμένη θαλάσσια περιοχή ναυτικού οχυρού ευρύτερης περιοχής,  δυο ερασιτεχνικά σκάφη (¨σφήνες¨) με δυο επιβαίνοντες έκαστο και φορτίο διάφορα αλιεύματα συνολικού βάρους δυο (02) και δεκαοχτώ (18) κιλών αντίστοιχα τα οποία κατασχέθηκαν καθώς είχαν αλιευθεί από την εν λόγω περιοχή με απαγορευμένο αλιευτικό εργαλείο (μονόκλωνα δίχτυα εκ μεσηνέζας – «κρυσταλιζέ»).

Δίχτυα (μονόκλωνα εκ μεσηνέζας-¨κρυσταλιζέ¨), πέντε (05) τεμάχια, συνολικού μήκους εννιακοσίων εβδομήντα (970) μέτρων, εκ των οποίων, όπως διαπιστώθηκε από τη συνεχή παρακολούθηση, τα τετρακόσια (400) μέτρα είχαν μεταφερθεί και καλυφθεί επιμελώς σε αποθήκη εντός του λιμένα, κατασχέθηκαν και επίκειται καταστροφή τους δια πυρός.

Τα κατασχεθέντα αλιεύματα πρωινές ώρες σήμερα παραδόθηκαν ως δωρεά στον εθελοντικό οργανισμό για τα παιδιά «Το χαμόγελο του Παιδιού». Εκκινήθει η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων από την ισχύουσα νομοθεσία κυρώσεων.

Επιπροσθέτως των ανωτέρω κατά τη διαδικασία ελέγχου στο θαλάσσιο χώρο πλησίον υφιστάμενης γλίστρας ανέλκυσης – καθέλκυσης σκαφών λιμένα Περάματος σκάφους, ένας επιβαίνοντας αρνήθηκε τον έλεγχο και απομακρύνθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση με μεγάλη ταχύτητα. Για την περίπτωση αυτή ο χειριστής του σκάφους τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά, αναζητείται στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Τα ανωτέρω σκάφη και οι επιβαίνοντες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Λιμενικές Αρχές. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Πηγή: limenarxeio.blogspot.com

Tags
Πέραμα Παράνομη Αλιεία Δίχτυα Ψάρεμα με δίχτυα
Comodo SSL