Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Πήλιο: Έκλεψαν βάρκα και ψάρευαν παράνομα αχινούς – Ανθρωποκυνηγητό στα βράχια

12 Αυγούστου, 2022

Πήλιο: Έκλεψαν βάρκα και ψάρευαν παράνομα αχινούς – Ανθρωποκυνηγητό στα βράχια

Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος για την κλοπή λέμβου και πρόκληση φθορών σε αυτή.

Παράλληλα συνελήφθη και ο αλλοδαπός συνεργός τους με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ενημερώθηκε το Β΄Λιμενικό τμήμα Αγίας Κυριακής Τρικέρων από ιδιοκτήτη λέμβου για την κλοπή της στην περιοχή «Χοντρή Άμμος» Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Άμεσα, πλωτό σκάφος με στελέχη του Λιμεναρχείου απέπλευσε και διεξήγαγε έρευνες για τον εντοπισμό της. Στις 11:00 το πρωί εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή «Κανόνι» η κλεμμένη λέμβος, με δυο επιβαίνοντες σε αυτή. Όταν το σκάφος του Λιμενικού έγινε αντιληπτό από τους επιβαίνοντες της λέμβου, οδήγησαν το σκάφος στα βράχια, το εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή σε δύσβατη περιοχή.

Από την έρευνα στο εγκαταλειμμένο σκάφος, προέκυψε ότι οι επιβαίνοντες δράστες, είχαν προβεί στην παράνομη αλιεία από κοινού οκτακοσίων πενήντα ατόμων του είδους εχινόδερμων (αχινοί).

Κλιμάκιο ανδρών του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμενικού Σώματος διενήργησε έρευνες στην δύσβατη περιοχή «Χοντρή Άμμος» Δήμου Νοτίου Πηλίου και μαζί με στελέχη του Β΄Λ/Τ Αγίας Κυριακής Τρικέρων εντόπισε και συνέλαβε τους δυο αλλοδαπούς υπηκόους που είχαν κλέψει τις πρώτες πρωινές ώρες την λέμβο, καθώς και έτερο αλλοδαπό υπήκοο που τους βοήθησε να διαφύγουν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου ο οποίος όρισε τακτική δικάσιμο και διέταξε την ελευθέρωση τους, ενώ από Β΄Λ/Τ Αγίας Κυριακής Τρικέρων επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις για την πράξη της παράνομης αλιείας.

Tags
Πήλιο Κλοπή βάρκας Παράνομη Αλιεία Αχινών
Comodo SSL