Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

«Πλιάτσικο» σε 8 σκάφη Ερασιτεχνών Αλιέων - το δεύτερο μέσα σε ένα μήνα

2 Μαΐου, 2020

«Πλιάτσικο» σε 8 σκάφη Ερασιτεχνών Αλιέων - το δεύτερο μέσα σε ένα μήνα

Χθες βράδυ, 30/4/2020 έγινε νέα μαζική κλοπή σε οκτώ (8) σκάφη στο αλιευτικό καταφύγιο Λουτρόπολης Θερμής στη Λέσβο, κάτι αντίστοιο είχε συμβεί πριν ένα μήνα όπου για λίγη βενζίνη διέρρηξαν και έκαναν φθορές σε άλλα 12 σκάφη.

Προφανώς πρόκειται για τους ίδιους δράστες, γιατί ακολούθησαν ακριβώς την ίδια μεθοδολογία. Έσπασαν τις κλειδαριές προκαλώντας υλικές ζημιές, έκοψαν σωλήνες με μαχαίρι και αφαίρεσαν τα δοχεία βενζίνης, τα οποία βρέθηκαν στο ίδιο σημείο πίσω από τον Μύλο της πλατείας άδεια και πεταμένα μέσα σε μια παλιά παροπλισμένη βάρκα.

Κλήθηκε το τμήμα ασφαλείας του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης που κατέγραψε παραβιασμένα σκάφη.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Κλειστήκαμε στα σπίτια λόγω κορονοϊού και οι κλέφτες αλωνίζουν, γράφει χαρακτηριστικά το lesvosnews.net ενώ προσθέτει ότι οι αρχές ασφαλείας πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για τη σύλληψη των δραστών.

Το Δ/κό Σ/λιο του ΝΕΣΕΑΛΘ ΠΟΣΕΙΔΩΝ συγκαλείται εκτάκτως την Δευτέρα 4/5/2020 για τον συντονισμό σειράς ενεργειών καθώς και την λήψη έκτακτων μέτρων ασφαλείας.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί στις 2/4/2020, όπου για λίγη βενζίνη διέρρηξαν και έκανα φθορές σε 12 σκάφη στο ίδιο αλιευτικό καταφύγιο.

Οι άγνωστοι … έδρασαν και τότε μέσα στη νύχτα εκμεταλλευόμενοι τα μέτρα γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας και αφού έσπασαν τις κλειδαριές προκαλώντας φθορές στα σκάφη, έκοψαν με μαχαίρι τα λάστιχα και αφαίρεσαν τα ντεπόζιτα βενζίνης.

Ερευνήθηκε η περιοχή και βρέθηκαν άδεια πεταμένα μέσα σε ένα παλιό παροπλισμένο σκάφος πίσω από τον Μύλο της παραλίας.

Από πλευράς του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων της περιοχής «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ» κλήθηκε το τμήμα ασφαλείας του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, που έκανε αυτοψία και κατέγραψε τα παραβιασθέντα σκάφη, ώστε να κινηθεί η αυτεπάγγελτη διαδικασία.

Πηγή: www.lesvosnews.net

Tags
Λέσβος Μυτιλήνη Κλοπές σε λιμάνι Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης Λουτρόπολη Θερμής Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ»
Comodo SSL