Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Χανιά: Ποινές για τον εμπρησμό σκάφους

Ιούνιος 28, 2020

Χανιά: Ποινές για τον εμπρησμό σκάφους

Καταδίκη ενός ατόμου και για ανθρωποκτονία εξ αμελείας – Ποινή κάθειρξης πέντε χρόνων στον έναν κατηγορούμενο για ηθική αυτουργία στον εμπρησμό σκάφους έξω από εμπορικό κατάστημα με ναυτιλιακά είδη, επέβαλλε χθες το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης. Παράλληλα τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και έξι μηνών για ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας ενώ του επιβλήθηκε φυλάκιση 20 μηνών για απλή συνέργεια σε εμπρησμό και ενός μήνα για απλή συνέργεια σε διακεκριμένη φθορά.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το 2012. Τότε, από τον εμπρησμό του σκάφους σε περιοχή των Χανίων, είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα ένα τρίτο άτομο που ήταν μαζί με τους άλλους δύο. Ο τραυματίας είχε νοσηλευτεί διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Χανίων όπου υπέκυψε στα τραύματά του.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, με την απόφαση του δικαστηρίου, ο εμπρησμός συρρέει φαινομενικά με την έκρηξη που είχε σημειωθεί στο σκάφος, οπότε η ποινή αφορούσε και τις δύο αυτές περιπτώσεις.
Σημειώνεται ότι ο πρώτος καταδικασθείς είναι ήδη κρατούμενος σε σωφρονιστικό κατάστημα για άλλη υπόθεση.

Η ιστορία του εμπρησμού του σκάφους και πως ο 21χρονος έχασε τη ζωή του

Ο 21χρονος υπέκυψε στο νοσοκομείο των Χανίων από τα εγκαύματα 90% κατά τον εμπρησμό του σκάφους, την ώρα που μαζί με φίλους του επιχειρούσαν να βάλουν φωτιά σε σκάφος. Ο εμπρησμός σημειώθηκε το 2012, όταν τα τρία άτομα πήγαν σε κατάστημα εμπορίας σκαφών αναψυχής στον Μακρύ Τοίχο των Χανίων και επιχείρησαν να του βάλουν φωτιά. Μόλις έφθασαν οι πυροσβέστες είδαν πως ένα σκάφος που ήταν έξω από το κατάστημα είχε τυλιχθεί στις φλόγες και ξεκίνησαν την κατάσβεση.

Όμως σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων, είδαν πεσμένο στο έδαφος έναν νεαρό άντρα ο οποίος είχε υποστεί ολοκληρωτικά εγκαύματα. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου παρέλαβε τον άντρα και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Στο μεταξύ από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, παρελήφθη το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος όπου είχαν καταγραφεί με ευκρίνεια οι κινήσεις δύο νεαρών οι οποίοι είχαν ανεβεί πάνω στο σκάφος και το περιέλουζαν με κάποιο εύφλεκτο υλικό, ίσως βενζίνη.

Εκτιμάται πως κατά την ανάφλεξη, από τους ατμούς της βενζίνης, τυλίχτηκε στις φλόγες και ο άτυχος 21χρονος, ενώ ο άλλος έτρεξε να εξαφανιστεί.

Εξετάζοντας επισταμένα όλα τα δεδομένα και αναφορές κατοίκων, οι αρχές συμπλήρωσαν το παζλ, με τον εντοπισμό ενός 23χρονου στο Ρέθυμνο, ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε την συμμετοχή του στον εμπρησμό.

Επίσης, ο ίδιος κατονόμασε έναν 38χρονο Ρεθυμνιώτη, ως εκείνον που τους έδωσε τα χρήματα για να κάψουν το σκάφος, ο οποίος όμως αρνείται την κατηγορία, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές ερευνούν την συμμετοχή – ως ηθικού αυτουργού – και ενός άνδρα από την Γεωργιούπολη Χανίων, ο οποίος εκτιμάται πως ήταν εκείνος που έδωσε την «εντολή» για τον εμπρησμό.

Tags
Χανιά Φωτιά σε σκάφος Εμπρησμός
Comodo SSL