Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Πόρος: κλοπή εξωλέμβιας μηχανής και εξοπλισμού από φουσκωτό

13 Δεκεμβρίου, 2022

Πόρος: κλοπή εξωλέμβιας μηχανής και εξοπλισμού από φουσκωτό

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο κεντρικό λιμάνι του Πόρου απήχθη κατά τα μεσάνυχτα το φουσκωτό σκάφος Oceanic 4.90, ιδιοκτησίας επιχειρηματία με καταγωγή και οικονομική δραστηριότητα στο νησί του Πόρου.

Οι θρασύτατοι κακοποιοί που κατά τα φαινόμενα έδρασαν οργανωμένα μετέφεραν το σκάφος από τον Πόρο, στην κοντινή απέναντι ακτή του Γαλατά και αφού το έσυραν στην στεριά σε ερημικό σημείο προκαλώντας φθορές στην γάστρα του το “έγδυσαν” κυριολεκτικά αφαιρώντας του τον εξωλέμβιο κινητήρα Yamaha 100hp, το μάτι του βυθομέτρου, (TM185) τον κλωβό του τιμονιού και το υδραυλικό του σύστημα και τις μπαταρίες. Κατόπιν εγκατέλειψαν το φουσκωτό στο σημείο αυτό.

Ο τρόπος δράσης τους δείχνει ότι είχαν μεγάλο περιθώριο χρόνου και οργάνωση για να επιτελέσουν την κλοπή αυτή προκαλώντας έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία του Πόρου αφού το συμβάν αυτό είναι πρωτόγνωρο αναστατώνοντας τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους. Άμεσα κινητοποιήθηκαν το Λιμεναρχείο Πόρου, η Αστυνομία και ο Δήμαρχος του νησιού ενώ κατατέθηκαν οι σχετικές μηνύσεις.

Να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης του σκάφους είχε γυρίσει από ψάρεμα και το άφησε στο λιμάνι προκειμένου την επόμενη ημέρα να οδηγηθεί σε πάρκινγκ σκαφών.

Παρακαλείται όποιος από την περιοχή του Πόρου ή του Γαλατά είδε κάποια ύποπτη κίνηση στο προαναφερόμενο χρονικό διάστημα να επικοινωνήσει με το Λιμεναρχείο Πόρου (τηλ: 2298022274) ή την αστυνομία.

Ο αριθμός πλαισίου του κινητήρα είναι S/N 6H31007420. Στην περίπτωση που τυχόν εντοπιστεί παρακαλούμε επικοινωνήστε με τις αρμόδιες αρχές.

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
Κλοπή σκάφους Κλοπή Φουσκωτού Κλοπή Εξωλέμβιας Κλοπές σε λιμάνι Πόρος
Comodo SSL