Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Πόρτο Χέλι: με ποιο τρόπο 52χρονος επιχείρησε να κλέψει 150 ψάρια από ιχθυοτροφείο

19 Φεβρουαρίου, 2024

Πόρτο Χέλι: με ποιο τρόπο 52χρονος επιχείρησε να κλέψει 150 ψάρια από ιχθυοτροφείο

Έκλεψε 119 τσιπούρες και 33 λαυράκια από ιχθυοκαλλιέργεια στο Πόρτο Χέλι

Ο 52χρονος μόλις έγινε αντιληπτός, τράπηκε σε φυγή πέφτοντας στη θάλασσα και αναζητείται από τους λιμενικούς

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πόρτο Χελίου ότι ιδιοκτήτης αλιευτικού σκάφους έχει αγκυροβολήσει σε εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας πλησίον ιχθυοκλωβών, φορώντας στολή δύτη και με τη χρήση αυτοσχέδιας κατασκευής αποτελούμενη από κυκλικό σωσίβιο (κουλούρα) και δίχτυ, έχει ανέβει επάνω στους ιχθυοκλωβούς και αφαιρεί αλιεύματα από αυτούς.

Ο ανωτέρω, αμέσως μόλις έγινε αντιληπτός, τράπηκε σε φυγή πέφτοντας στη θάλασσα, ενώ εντοπίστηκε η αυτοσχέδια κατασκευή πάνω στον ιχθυοκλωβό, η οποία περιείχε 119 τεμάχια τσιπούρες και 33 τεμάχια λαυράκια, συνολικά 78 κιλά αλιεύματα.

Το αλιευτικό σκάφος εντοπίστηκε από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ. πλησίον των ιχθυοκλοβών και οδηγήθηκε στο λιμάνι του Πόρτο Χελιού από τον συνιδιοκτήτη του, ενώ τα κλεμμένα αλιεύματα κατασχέθηκαν και εν συνεχεία αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση αναζητείται 52χρονος αλιέας στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για παράβαση των διατάξεων του Ν. 1300/1982 (Ζωοκλοπή και Ιχθυοκλοπή), σε συνδυασμό με το άρθρο 17 του Ν. 420/1970 (Παράνομη αλιεία σε εκμεταλλεύσεις ιχθυοτρόφων υδάτων και υδατοκαλλιεργειών-Ιχθυοκλοπή), καθώς και του άρθρου 372 του Π.Κ. (Κλοπή).

Πηγή: www.anagnostis.org

Tags
Ιχθυοκλοπή Ιχθυοκαλλιέργειες Πόρτο Χέλι
Comodo SSL