Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 9ης Boat & Fishing Show παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και τοπικής αυτοδιοίκησης

14 Μαρτίου, 2024

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 9ης Boat & Fishing Show παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και τοπικής αυτοδιοίκησης

Με την καθιερωμένη κοπή της κορδέλας των εγκαινίων άνοιξε τις πύλες της η διεθνής έκθεση «Boat & Fishing Show – Sea & Tourism Expo».

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του αθλητισμού ενώ την κοπή της κορδέλας έκανε ο Δημήτρης Τσιόδρας, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, ο Γραμματέας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σούλης, ολυμπιονίκες κ.α.

«Η θάλασσα αποτελεί στοιχείο άρρηκτα συνδεδεμένο με τους Έλληνες. Πρόκειται για έναν κόσμο γεμάτο ζωή και πλούτο που οφείλουμε να προστατεύουμε και να σεβόμαστε. H έκθεση Σκάφος Ψάρεμα – Boat & Fishing Show είναι μια έκθεση ορόσημο για τους φίλους της θάλασσας, φιλοξενώντας το ενδιαφέρον όλων όσοι ασχολούνται με τα σκάφη, το ψάρεμα, τα Water Sports και φυσικά τον Θαλάσσιο Τουρισμό. Διοργανώσεις αυτού του είδους βοηθούν στη διεύρυνση του τουρισμού και της ναυτικής ζωής κι αποτελούν πλατφόρμα για την παρουσίαση νέων τεχνολογιών, προϊόντων και υπηρεσιών. Η σύνδεσή μας όμως με τη θάλασσα – και αυτό το γνωρίζουν όσοι έμπρακτα ασχολούνται με αυτή – είναι παράλληλα μια σχέση αλληλεξάρτησης και σεβασμού. Είναι η πηγή ζωής για πολλούς από εμάς, αλλά και ένα σύστημα που πρέπει να προστατεύσουμε για τις επόμενες γενιές.

Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι οι αλιευτικές πρακτικές μας είναι βιώσιμες και ότι δεν προκαλούν ζημία στο οικοσύστημα της θάλασσας. Είναι επίσης καθήκον μας να διασφαλίσουμε το υδάτινο περιβάλλον της χώρας μας, εξελίσσοντας τον θαλάσσιο τουρισμό με σεβασμό στη φύση. Είμαστε σε επαφή με τους συλλόγους και τις ομοσπονδίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ναυσιπλοΐας και του ψαρέματος. Σε απόλυτη συνεργασία προχωρούμε σε αποφάσεις για τη διασφάλιση της βιώσιμης αλιείας και τον εκσυγχρονισμό του στόλου για να υπάρχει το μικρότερο δυνατό αλιευτικό και τουριστικό αποτύπωμα. Με το νέο πλαίσιο στρατηγικής που σχεδιάζει και προωθεί η κυβέρνηση στόχος είναι μία ολιστική προσέγγιση στα μεγάλα θέματα της Ερασιτεχνικής Αλιείας, ενώ η προστασία των θαλάσσιων και παράκτιων περιοχών με τη διασφάλιση της αειφορίας και της βιωσιμότητας της τουριστικής δραστηριότητας αποτελεί μια από τις προτεραιότητες μας», ανέφερε, κατά την ομιλία του, ο κ.Τσιόδρας.

«Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική έκθεση. Όπως όλοι γνωρίζουμε η συγκεκριμένη έκθεση έχει «αγκαλιαστεί» από τους φίλους της θάλασσας. Είμαστε χαρούμενοι που διεξάγεται στην περιοχή μας και, πραγματικά, αποτελεί μία γιορτή της θάλασσας», τόνισε ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Η «Boat & Fishing Show – Sea & Tourism Expo» διοργανώθηκε από την Pelagic Expo με την υποστήριξη της Yamaha.

Στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, η διάδοση και η στήριξη των επαγγελμάτων που σχετίζονται με τη θάλασσα, η ανάδειξη των δυνατοτήτων της Ελλάδος στον τομέα της θαλάσσιας δραστηριότητας και η συμβολή της στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

Tags
Χρήστος Σούλης Boat & Fishing Show Έκθεση Σκάφος Ψάρεμα MEC Παιανίας Δημήτρης Τσιόδρας Ισίδωρος Μάδης Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
Comodo SSL