Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Προήχθη σε Αρχιπλοίαρχο Λιμενικού Σώματος ο Χαράλαμπος Μαρουλάκης

1 Απριλίου, 2021

Προήχθη σε Αρχιπλοίαρχο Λιμενικού Σώματος ο Χαράλαμπος Μαρουλάκης

Η «ψυχή» του της ηλεκτρονικής εφαρμογής με την ονομασία e-DLA, με την οποία σύντομα οι περισσότερες συναλλαγές πολιτών με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία επί θεμάτων Λιμενικής Αστυνομεύσεως θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά, ο Πλοίαρχος ΛΣ Χαράλαμπος Μαρουλάκης, προήχθη σε Αρχιπλοίαρχο στις τελευταίες τακτικές κρίσεις ανωτέρων αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για το 2021.

Το e-DLA, εξαιτίας της πανδημίας μετά από σχετική εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και του Αρχηγού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναυάρχου ΛΣ Θόδωρου Κλιάρη, άρχισε να λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2020 και αυτή τη στιγμή καλύπτει 12 άδειες, αλλά σύντομα θα προστεθούν και άλλα πεδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως τώρα έχουν κατατεθεί περίπου 2.000 ηλεκτρονικές αιτήσεις και ότι οι προαναφερθείσες δράσεις καλύπτουν το 80% των συναλλαγών πολιτών με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία. Επίσης ότι η προαναφερθείσα εφαρμογή αναπτύχθηκε από τη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας και προγραμματίστηκε από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του Αρχηγείου, δηλαδή αποκλειστικώς από το Λιμενικό, και χωρίς να στοιχίσει ούτε ένα ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους, η παρουσίασή της έγινε παρουσία των ίδιων του υπουργού και του Αρχηγού, από όπου και η φωτογραφία!

Από Αριστερά: ο Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Χαράλαμπος Μαρουλάκης,  ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναυάρχος ΛΣ Θόδωρος Κλιάρης.

Ο Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Χαράλαμπος Μαρουλάκης είναι πτυχιούχος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ως πτυχιούχος εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων Σημαιοφόρων ΛΣ από την οποία αποφοίτησε ως Σημαιοφόρος ΛΣ το 1997. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του στο Σώμα υπηρέτησε στις Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας, Θεσσαλονίκης, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιώς με καθήκοντα Προϊσταμένου Γραφείου Ανακρίσεως (Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη), Διοικητή (Λιμενικά Τμήματα Σαλαμίνος και Ζέας), Υποδιοικητή (Λιμενικά Τμήματα Περάματος και Κερατσινίου).

Στην κεντρική υπηρεσία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς υπηρέτησε ως Τμηματάρχης Γενικής Αστυνομεύσεως και ως Υποδιοικητής Λιμενικής Αστυνομίας. Τον Οκτώβριο του 2018 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, όπου ως επικεφαλής και με τη βοήθεια της ΜΚΟ Safe Water Sports, με την οποία το Αρχηγείο είχε υπογράψει σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας, λειτούργησε για πρώτη φορά σε ηλεκτρονική μορφή το «Παρατηρητήριο Ατυχημάτων» τα αποτελέσματα του οποίου έχουν οδηγήσει στην κατάρτιση νέου θεσμικού πλαισίου ασφαλείας στη θάλασσα.

Ακολούθησε η υλοποίηση σε χρόνο ρεκόρ της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-DLA που προαναφέρθηκε και τώρα – ως λογική συνέχεια – από πλευράς της Υπηρεσίας, προαγωγή σε Αρχιπλοίαρχο.

Πηγή: parapolitika.gr

Tags
Λιμενικό Σώμα Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος Χαράλαμπος Μαρουλάκης
Comodo SSL