Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Προσάραξε ιστιοπλοϊκό στη Μύκονο

4 Αυγούστου, 2022

Προσάραξε ιστιοπλοϊκό στη Μύκονο

Ιστιοπλοϊκό παρασύρθηκε από τους δυνατούς ανέμους στη Μύκονο και προσάραξε στον ύφαλο μεταξύ Παράγκας και Paradise (Καλαμοπόδι).

Ευτυχώς, αν και το ατύχημα εξελίσσεται την ώρα που γράφεται το παρόν, δεν έχουμε ενημέρωση για τραυματίες.

Οι πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής είναι ότι το σκάφος είχαν μισθώσει 6 Γάλλοι χωρίς σκίππερ και πιθανόν χωρίς μεγάλη εμπειρία. Συνέβη τα ξημερώματα κατά τις 4 με 5, και αφού σκίστηκε πρώτα η μαΐστρα μετά η Τζένοα, έμεινε ακυβέρνητο και παρασύρθηκε από τον άνεμο στα βράχια.

Το δελτίο τύπου της διεύθυνσης λιμενικής αστυνομίας:

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου για προσάραξη και εισροή υδάτων του Ε/Π-Τ/Ρ ιστιοφόρου “ΒΟΡΕΑΣ” Ν.Π. 11860 στη θαλάσσια περιοχή κόλπου Καλαμοπόδι νότια ν. Μυκόνου, με επτά αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισαν τους επτά επιβαίνοντες να έχουν εξέλθει στην ξηρά. Οι ανωτέρω διακομίσθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, όπου παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε έναν εξ’ αυτών για ελαφρύ τραυματισμό στο κάτω άκρο.

Από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τον πλοιοκτήτη ανατέθηκε σε καταδυτικό συνεργείο η επιθαλάσσια αρωγή.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Φωτογραφίες – Βίντεο: Μάνος Ρούδας

Tags
Προσάραξε Ιστιοφόρο Σκάφος Θαλάσσιο Ατύχημα Μύκονος Ιστιοφόρο Σκάφος
Comodo SSL