Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Προσάραξη Ιστιοπλοϊκού σκάφους στην Τήνο (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

25 Απριλίου, 2016

Προσάραξη Ιστιοπλοϊκού σκάφους στην Τήνο (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Κυριακή βράδυ 24 Απριλίου, το ιστιοπλοϊκό «SYTORHILD» με σημαία Νορβηγίας, εκπέμπει ΣΟΣ, και το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώνει άμεσα την Λιμενική Αρχή Τήνου.

Το σκάφος με δύο Νορβηγούς επιβαίνοντες, βρίσκεται σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΙΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ» Τήνου.

prosaraksi-istioploikou-tΆμεσα ενεργοποιείται το τοπικό σχέδιο έρευνας και διάσωσης. Όπως σχετικά ενημέρωσε το λιμεναρχείο, απέπλευσε το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν.Τ. 25, ενώ το Ε/Γ – Ο/Γ «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.» Ν.Π. 11479 παρέμεινε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή προς παροχή συνδρομής.

Παράλληλα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, αλλά και κάτοικοι μετέβησαν στο σημείο να συνδράμουν από στεριά και ακτή.

Οι δύο νορβηγοί, εντοπίστηκαν στη βραχώδη περιοχή Αγίου Ρωμανού καλά στην υγεία τους, αφού το σκάφος τους είχε προσαράξει όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο.

Το «SYTORHILD» παραμένει προσαραγμένο στην βραχώδη θαλάσσια περιοχή έξωθεν λιμένα «ΑΓΙΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ» και δεν κατέστη δυνατή η απομάκρυνση του. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Τήνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σκάφος έμεινε ακυβέρνητο από μηχανή, αυτή την ωρα πνέουν άνεμοι 6 μποφόρ ΝΔ και δεν μπορούν να προσεγγίσουν σωστικά μέσα. Το πρόβλημα είναι ότι στην δεξιά πλευρά του σκάφους εχει προκληθεί ρήγμα στην ίσαλο και βάζει νερά οπότε αν ο καιρός δεν πέσει σύντομα για να πλησιάσει κάποιο σωστικό, το πιθανότερο είναι το ιστιοπλοϊκό να βυθιστεί.

Tags
Προσάραξη Τήνος Θαλάσσιο Ατύχημα
Comodo SSL