Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Προσάραξη πλοίου στη Μύκονο

23 Δεκεμβρίου, 2017

Προσάραξη πλοίου στη Μύκονο

Κοντά στη νησίδα Τραγονήσι Μυκόνου έχει προσαράξει από τα ξημερώματα του Σαββάτου (23/12) το φορτηγό πλοίο «Little Seyma”» με σημαία Παναμά και 12 αλλοδαπούς μέλη πλήρωμα. Πριν από δύο χρόνια, στην Βόρεια πλευρά της Άνδρου, το φορτηγό πλοίο Cabrera παρασύρθηκε από τους άνεμους προπαραμονή των Χριστουγέννων με αποτέλεσμα να προσαράξει στο νησί και δόθηκε μάχη με το χρόνο και κόντρα στις καιρικές συνθήκες για να απεγκλωβιστούν τα μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο, που μεταφέρει 2.700 τόνους αλεύρι και είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Ρωσίας με προορισμό την Αμμόχωστο, έχει μικρή εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιό του. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στη θαλάσσια περιοχή, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος και ρυμουλκό.

Ωστόσο κατάφερε να φθάσει φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού ενώ τα μέλη του πληρώματος, 9 Ουκρανοί και 3 υπήκοοι Αζερμπαϊτζάν, που είναι καλά στην υγεία τους, έχουν επιβιβαστεί για προληπτικούς λόγους σε διασωστικό σκάφος του φορτηγού πλοίου.

Οι πληροφορίες από τους ραδιοερασιτέχνες Νάξου που άμεσα ενημέρωσαν τις λιμενικές αρχές για το συμβάν αναφέρουν ότι οι ναυτικοί έχουν βγει σε μία κοντινή σπηλιά στη παραλία και συνεχίζονται έως και τώρα οι προσπάθειες για να μπορέσουν να τους απομακρύνουν από τη περιοχή.

Πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Naxos Press: www.naxospress.gr

Published in NEA

Tags
Μύκονος Ναυτιλία Προσάραξη
Comodo SSL