Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Πρόσκρουση αλιευτικού σκάφους σε Φ/Γ πλοίο έξω από το λιμάνι Καλύμνου

4 Ιανουαρίου, 2024

Πρόσκρουση αλιευτικού σκάφους σε Φ/Γ πλοίο έξω από το λιμάνι Καλύμνου

Υλικές ζημιές από πρόσκρουση αλιευτικού σκάφους σε Φ/Γ πλοίο που δεν έφερε φώτα και ήταν αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι Καλύμνου.

Ενημερώθηκε, τις πρωινές ώρες Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, από τον Κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους (Μηχανότρατα), ότι το Α/Κ σκάφος προσέκρουσε σε φορτηγό πλοίο σημαίας Τόγκο, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμάνι της Καλύμνου και τελούσε υπό απαγόρευση απόπλου. Το Φ/Γ δεν έφερε φώτα αγκυροβολίας – καταστρώματος, λόγω βλάβης στην ηλεκτρογεννήτρια του.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών σε αμφότερα τα πλοία, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του Α/Κ σκάφους, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

Πηγή: kalymnos-news.gr

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Tags
Αλιευτικό σκάφος Κάλυμνος
Comodo SSL