Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Πρόστιμα 60.000 ευρώ σε θάλασσα και ακτές από την 4η Περ. Διοίκηση Λιμενικού Σώματος

15 Απριλίου, 2021

Πρόστιμα 60.000 ευρώ σε θάλασσα και ακτές από την 4η Περ. Διοίκηση Λιμενικού Σώματος

Τη δράση των υπηρεσιών της τον πρώτο μήνα της Άνοιξης, παρουσιάζει η 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που είναι υπεύθυνη για τις ακτές και τα λιμάνια, Θεσσαλίας και Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.

Ο πρώτος μήνας της Άνοιξης, είχε μεταξύ άλλων 21 συλλήψεις, 22 περιστατικά μεταφοράς ασθενών, αλλά και πολλά πρόστιμα που μεταφράζονται σε άνω των 60.000 ευρώ.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι από το Σεπτέμβριο στις αρμοδιότητες των Λιμενικών είναι και οι έλεγχοι για τα μέτρα περιορισμού της διασποράς της covid-19 και περιλαμβάνονται κι αυτά μέσα στα πρόστιμα.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα:

α) Συνελήφθησαν συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα και ειδικότερα:

– Πέντε (05) άτομα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών στην περιοχή του Βόλου και κατασχέθηκαν:

i) ακατέργαστη κάνναβη 9,80 γραμμαρίων

ii) ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο ακατέργαστης κάνναβης αναμεμειγμένη με καπνό μεικτού βάρους 0,40 γραμμαρίων

iii) τρία (03) δισκία χαπιών χωρίς ιατρική συνταγή

– Ένα (01) άτομο στην περιοχή της Χαλκίδας για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα

– Τέσσερα (04) άτομα στην περιοχή του Βόλου και ένα (01) άτομο στην περιοχή των Σποράδων για παράβαση περί αλλοδαπών

– Ένα (01) άτομο στην περιοχή της Χαλκίδας για ανυποταξία

– Εννέα (09) άτομα για λοιπά αδικήματα όπως Κ.Ο.Κ. – Αιγιαλού Παραλίας κ.τ.λ. (2 στην περιοχή του Βόλου, 4 στη Χαλκίδα, 2 στη Σκιάθο και 1 στην Κύμη).

β) Πραγματοποιήθηκαν συνολικά είκοσι δύο (22) διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικότερα:

Δέκα έξι (16) με ιδιωτικά σκάφη: Δεκατρείς (13) από λιμένες των Βορείων Σποράδων προς το λιμένα

Βόλου και τρεις (03) από το λιμένα Σκύρου προς το λιμένα Κύμης.

– Έξι (06) με πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος: Δύο (02) από λιμένες των Β. Σποράδων προς το λιμένα

Βόλου και τέσσερις (04) από το λιμένα Σκύρου προς το λιμένα Κύμης.

γ) Βεβαιώθηκαν τριακόσιες σαράντα οχτώ (348) παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

δ) Πραγματοποιήθηκαν επτά (07) έλεγχοι μέθης

ε) Πραγματοποιήθηκαν πενήντα πέντε (55) έλεγχοι εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου σε Επιβατηγά / Οχηματαγωγά πλοία και Κ.Υ.Ε. σε χώρους αρμοδιότητας της.

στ) Στο πλαίσιο της Λιμενικής Αστυνομίας:

Βεβαιώθηκαν συνολικά εβδομήντα έξι (76) παραβάσεις.

Ειδικότερα:

– Σαράντα τέσσερις (44) παραβάσεις Γενικού Κανονισμού Λιμένα.

– Μία (01) παράβαση βάση του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.

– Έξι (06) παραβάσεις λοιπών διατάξεων.

– Είκοσι πέντε (25) Αλιευτικές παραβάσεις, από τις οποίες κατασχεθήκαν τα κάτωθι αλιευτικά εργαλεία και αλιεύματα: Τρεις (03) φακοί, οχτώ (08) φιάλες οξυγόνου, τρεις (03) ρυθμιστές παροχής αέρα, ένα (01) τζάκετ και ένα (01) ψαροντούφεκο.

Αξίζει να αναφερθεί ιδιαίτερα ότι κατά τον μήνα Μάρτιο 2021 από τη Λιμενική Αρχή Βόλου κατασχέθηκαν εννιακόσια είκοσι πέντε (925) τεμάχια αχινών τα οποία επαναποντίστηκαν στη θάλασσα. Από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας κατασχέθηκαν έξι χιλιάδες εννιακόσια σαράντα οχτώ (6.948) τεμάχια ολοθούρια και τριακόσια δεκαπέντε (315) κιλά όστρακα του είδους “μύδι” τα οποία επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.

Επίσης από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης συνελήφθη ένας ημεδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν δύο χιλιάδες πεντακόσια (2.500) πακέτα τσιγάρων καθώς και δεκαοκτώ κιλά και διακόσια πενήντα γραμμάρια (18.250) καπνού σε συσκευασία, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης , ενώ κατασχέθηκε και ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους δεκατεσσάρων χιλιάδων εκατόν εξήντα (14.160) ευρώ.

στ) Έλεγχοι εφαρμογής μέτρων περιορισμού covid-19.

Για την διαπίστωση της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωναϊού COVID-19, κατά τον μήνα Μάρτιο διενεργήθηκαν συνολικά:

i) Εξακόσιοι ογδόντα πέντε (685) έλεγχοι σε δρομολογημένα επιβατηγά πλοία καθώς και σε τουριστικά ημερόπλοια, τόσο προ απόπλου όσο και εν πλω, χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις.

ii) Δεκαπέντε χιλιάδες τριακόσιοι εβδομήντα πέντε (15.375) έλεγχοι των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, από τους οποίους βεβαιωθήκαν ενενήντα επτά (97) παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους τριάντα τριών χιλιάδων διακοσίων ευρώ (33.200€).

Η 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα τον Βόλο έχει περιοχή ευθύνης τις ηπειρώτικες ακτές τις χώρας στους λιμένες όρμους και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και την αντίστοιχη χωρική θάλασσα από τις εκβολές του χειμάρρου Παπαπούλι του Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας διατρέχουν το σύνολο της ακτογραμμής Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Βόρειας Βοιωτίας μέχρι το Σέσι Γραμματικού Αττικής. Επίσης στην περιοχή ευθύνης της ανήκουν η Εύβοια, η ν. Σκύρος, οι Βόρειες Σποράδες καθώς και πλειάδα νησίδων και βραχονησίδων. Στην 4 Η ΠΕ.ΔΙ.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ υπάγονται οι Λιμενικές Αρχές Χαλκίδας, Βόλου, Καρύστου, Αιδηψού, Στυλίδας, Σκιάθου, Κύμης με τα υποτεταμένα σε αυτές κλιμάκια.

Tags
Λιμενικό Σώμα Εύβοια Θεσσαλία 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Ανατολική Στερεά [jetpack-related-posts]
Comodo SSL