Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Νίκος Θαλασσινός

Πρόστιμα και κατασχέσεις για παράνομη αλιεία στο Αμβρακικό κόλπο

25 Ιανουαρίου, 2024

Πρόστιμα και κατασχέσεις για παράνομη αλιεία στο Αμβρακικό κόλπο

Συνεχίζουν τους εντατικούς ελέγχους με δύσκολες καιρικές συνθήκες τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στον Αμβρακικό Κόλπο, για την πάταξη της παράνομης αλιείας από όπου και αν προέρχεται.

Μετά την κατάσχεση των τριών παράνομων συρόμενων ιχθυοπαγίδων που κατέστρεφαν τον βυθό της θάλασσας, οργανώθηκε νέα συντονισμένη επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή Αμβρακικού Κόλπου τα ξημερώματα από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας Α’ Λιμενικού Τμήματος Αμφιλοχίας.

Σύμφωνα με πηγές του e-maistros.gr οι λιμενικοί σε συνεργασία με υπαλλήλους του τμήματος φύλαξης της μονάδας διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών του ΟΦΥΠΕΚΑ αξιοποιώντας πληροφορία εντόπισαν ερασιτέχνη ψαρά να αλιεύει με απαγορευμένα δίχτυα (μονόκλωνα εκ μεσινέζας) μήκους περίπου διακοσίων πενήντα 250 μέτρων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ κατασχέθηκαν τα παράνομα δίχτυα τα οποία και πρόκειται να καταστραφούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Επιπλέον σύμφωνα με το δελτίο τύπου του λιμενικού τμήματος Αμφιλοχίας είχε ληγμένη άδεια εκτέλεσης πλόων.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Το Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας στον Αμβρακικό Κόλπο, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας αξιοποιώντας πληροφορίες σε συνεργασία με υπαλλήλους του τμήματος φύλαξης της μονάδας διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών του ΟΦΥΠΕΚΑ, εντοπίσθηκε σήμερα νυχτερινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή «Ψαθοτόπι» Άρτας, ένας (01) ημεδαπός ερασιτέχνης αλιέας, επιβαίνων σε ερασιτεχνικό σκάφος ιδιοκτησίας του, με ληγμένη Άδεια Εκτέλεσης Πλόων, να αλιεύει με απαγορευμένα αλιευτικά εργαλεία (250 μέτρα δίχτυα τύπου μεσινέζας).

Τα δίχτυα κατασχέθηκαν και πρόκειται να καταστραφούν από τη Λιμενική Αρχή Αμφιλοχίας.

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Tags
Παράνομη Αλιεία Δίχτυα Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας Αμβρακικός Κόλπος
Comodo SSL