Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Πρόστιμο από φωτογραφία στο... facebook με ρίνα

18 Μαΐου, 2017

Πρόστιμο από φωτογραφία στο... facebook με ρίνα

18 Μαΐου 2017

Για απολογία και επιβολή προστίμου κλήθηκε ψαροτουφεκάς στη Κω από το κεντρικό λιμεναρχείο της Κω έπειτα από καταγγελία. Η ρίνα, είδος  ψαριού με την ονομασία Rhinobatos cemiculus (Σαλάχι καρχαρίας) ανήκει στα προστατευμένα είδη και όπως είχαμε γράψει στο άρθρο «Τέλος στο ψάρεμα , τη διακίνηση και εμπορία ειδών καρχαριών και σελαχιών» έχει απαγορευτεί το ψάρεμά τους.

Όπως διαβάσαμε στο AegeanNews.gr, o ψαροκυνηγός σήκωσε στο προφίλ του μία ρίνα, χτυπημένη με ψαροτούφεκο. Εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, είδε την δημοσίευση και κατήγγειλε το γεγονός στο κεντρικό Λιμεναρχείο Κω.

Το αποτέλεσμα ήταν να επιβληθούν βαρύτατες διοικητικές κυρώσεις (τσουχτερό πρόστιμο), μιας και επρόκειτο για σπάνιο και προστατευόμενο είδος (η αλίευσή του πάντως  έγινε τέλη Απριλίου και όχι Μάιο που ισχύει η γενική απαγόρευση).

Είναι η πρώτη φορά που πέφτει στην αντίληψή μας επιβολή πρόστιμου που προκύπτει από φωτογραφία στο facebook και όπως σχετικά ανεφέρουν στην ανακοίνωση τους οι τοπικές λιμενικές αρχές:

«Θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση ενημέρωσή μας, με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο, σε περίπτωση διαπίστωσης μη τήρησης των κείμενων διατάξεων, ώστε να εντοπισθούν οι παραβάτες και να κινηθεί η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων, οι οποίες είναι βαρύτατες.».

Πηγή: AegeanNews.gr

Tags
Παράνομη Αλιεία Ρίνα Κως facebook Πρόστιμα [jetpack-related-posts]
Comodo SSL