Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Πρωταθλητής στα Optimist και δεύτερος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο ψαροντουφεκάς που βρέθηκε νεκρός στο Πόρτο Ράφτη

Αύγουστος 3, 2020

Πρωταθλητής στα Optimist και δεύτερος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο ψαροντουφεκάς που βρέθηκε νεκρός στο Πόρτο Ράφτη

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει το τραγικό νέο: Ο Νίκος Λούμπας ο τόσο άριστος γνώστης της θάλασσας με πολλές διακρίσεις έχασε την ζωή του κάνοντας το αγαπημένο του σπορ, το ψαροντούφεκο. Ο άτυχος 35χρονος σε λίγο καιρό θα γινόταν πατέρας αφού η σύζυγός του είναι έγκυος στον 5ο μήνα. Ο Νίκος ήταν Πρωταθλητής Ελλάδας στα Optimist 2oς στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Optimist και 1ος στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Unisef.

Ο Κορινθιακής καταγωγής Νίκος Λούμπας γιος του αδερφού του Τάκη Λούμπα, του Γεωργίου, ζούσε στον Πόρτο Ράφτη ήταν οικονομολόγος και διατηρούσε Λογιστικό Φοροτεχνικό Γραφείο στην Περιοχή.
Να προσθέσουμε ότι ο άτυχος 35χρονος σε λίγο καιρό θα γινόταν πατέρας αφού η σύζυγός του είναι έγκυος στον 5ο μήνα.

Ο Νίκος ήταν άριστος γνώστης της θάλασσας με πολλές διακρίσεις αφού έχει στεφθεί:
• Πρωταθλητής Ελλάδας στα Optimist
• 2oς στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Optimist και
• 1ος στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Unisef

Η σορός του άτυχου 35χρονου θα αποτεφρωθεί και θα σκορπιστεί από την οικογένεια στον όρμο του Πόρτο Ράφτη εκεί που ήταν ο αγωνιστικός ιστιοπλοϊκός του στίβος και εκεί που άφησε την τελευταία του πνοή.

Ανακοίνωση Ιστιοπλοϊκού Όμιλου Πόρτο Ράφτη – ΙΟΠΟΡ
«Με απέραντη οδύνη η οικογένεια του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πόρτο Ράφτη δέχτηκε την είδηση της τραγικής απώλειας ενός εκ των εκλεκτότερων μελών της, του Νίκου Λούμπα. Γέννημα θρέμμα του ΙΟΠΟΡ, πρωταθλητής ιστιοπλοΐας, ενθουσιώδης και δημιουργικός χαρακτήρας, ευγενής και χαρισματικός συνοδοιπόρος, άριστος επιστήμονας και επαγγελματίας. Θλίψη γεμίζει όλους που ζήσαμε μαζί του και γνωρίσαμε αυτόν τον σπάνιο φίλο.
Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που σφίγγει η ψυχή μας, μπορούμε μόνο να αναλογιστούμε πως για εμάς που τον αγαπήσαμε θα είναι πάντα στις καρδιές μας. Πως θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε τα νέα παιδιά που υποδεχόμαστε στον αθλητισμό να ακολουθήσουν τις αρχές και το παράδειγμά του και να γίνουν το ίδιο άξιοι κι αγαπητοί πολίτες στην κοινωνία μας. Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του ΙΟΠΟΡ αποφάσισε:

Α. Να κυματίσει μεσίστια η σημαία του
Β. να εκφράσει στους οικείους του τα θερμά τους συλλυπητήρια.
Γ. Να οργανώσει αγώνες στην μνήμη του. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:
Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ραφήνας και Μαρκόπουλου, για περιστατικό αγνοούμενου 35χρονου ημεδαπού υποβρύχιου αλιέα, στη θαλάσσια περιοχή ν. “ΡΑΦΤΗΣ” στο Πόρτο Ράφτη. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) ιδιωτικά σκάφη, καθώς και ἐνα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δύο (02) οχήματα πολιτικής προστασίας του Δήμου Μαρκόπουλου από ξηράς, ενώ στο σημείο μετέβησαν κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιώτης δύτης. Αρχικά εντοπίστηκε ο 35χρονος στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή και ανασύρθηκε, χωρίς τις αισθήσεις του, από το κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι Αγίου Νικολάου, απ’ όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Μαρκόπουλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Μαρκόπουλου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πηγή: porto-rafti.gr

Tags
Νεκρός ψαροτουφεκάς Πόρτο Ράφτη
Comodo SSL