Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ψαράδες έγιναν εκατομμυριούχοι … με μια ψαριά!

Ψαράδες έγιναν εκατομμυριούχοι … με μια ψαριά!

Είναι αλήθεια πως πολλοί άνθρωποι, ψαράδες και μη, αναζητούν το δικό τους τζακ ποτ στα βάθη των θαλασσών, αλλά η θεά τύχη χαμογελά σε λίγους.

Αυτό συνέβη σε τρεις ψαράδες στη νότια ακτή της Ιρλανδίας που βγήκαν για ψάρεμα και εύχονταν να έχουν μια καλή ψαριά.

Δεν περίμεναν ωστόσο πως όταν ένα από τα καλάμια τους θα τσιμπούσε θα ήταν τόσο τυχεροί. Στην άλλη άκρη του καλαμιού αντίκρισαν έκπληκτοι ένα τεράστιο μπλε τόνο βάρους 272 κιλών, ένα ψάρι αξίας 2,7 εκατομμυρίων λιρών, δηλαδή περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ!

Ο μπλε τόνος θεωρείται το πιο νόστιμο ψάρι και αρκετοί είναι αυτοί που τον χρυσοπληρώνουν καθώς είναι η πρώτη ύλη για τα σούσι πολυτελείας ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η αυξανόμενη ζήτηση έχει κατατάξει το ψάρι αυτό μεταξύ των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση.

Ένα τέτοιο ψάρι άλλωστε, με αντίστοιχο βάρος, έπιασε τιμή ρεκόρ στις αρχές του έτους στην Ιαπωνία. Πιο συγκεκριμένα, ένας τόνος 278 κιλών πωλήθηκε σε ιδιοκτήτη αλυσίδας εστιατορίων σούσι σε πλειστηριασμό σε τιμή ρεκόρ ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ στη ψαραγορά του Τογιόσου στο Τόκιο και βάσει του ποσού που δόθηκε ο τόνος αυτός στοιχίζει σχεδόν 10.000 ευρώ το κιλό.

Σημείωση: στην Ελλάδα η αλιεία του τόνου απαγορεύεται για τους ερασιτέχνες αλιείς. Επιτρέπεται με ποσόστωση από επαγγελματίες που διαθέτουν τις σχετικές άδειες.

Πηγή : newsbomb.gr

Tags
Τόνος Ιρλανδία
Comodo SSL