Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ψαράς έπιασε γουλιανό - τέρας 70 κιλών στη λίμνη Πλαστήρα!

Ιούνιος 28, 2019

Ψαράς έπιασε γουλιανό - τέρας 70 κιλών στη λίμνη Πλαστήρα!

Γουλιανό βάρους 70 κιλών και συνολικού μήκους 2,15μ. ψάρεψε στη Λίμνη Πλαστήρα 72χρονος ψαράς της περιοχής. Ο Στέφανος Κρομμύδας κατέρριψε το δικό του ρεκόρ, καθώς παλιότερα είχε πιάσει γουλιανό που ζύγιζε 57 κιλά.

Σύμφωνα με το KarditsaLive.net, ο κ.Κρομμύδας βούτηξε στα νερά της Λίμνης Πλαστήρα, αναζητώντας τα μεγάλα αυτά ψάρια ανάμεσα σε κλαδιά και κορμούς που βρίσκονται στο βυθό της λίμνης. Τα συγκεκριμένα ψάρια «φωλιάζουν» την ημέρα και βγαίνουν προς αναζήτηση τροφής τη νύχτα.
Σε ένα τέτοιο σημείο εντόπισε το ψάρι που αλίευσε με ειδικό ψαροτούφεκο, αλλά τα δύσκολα άρχισαν όταν επιχείρησε να βγάλει το τεράστιο και πολύ δυνατό ψάρι έξω από το νερό. Μετά από αρκετή προσπάθεια τελικά τα κατάφερε, δε συμβαίνει όμως πάντα αυτό, αφού υπήρξαν φορές που υποχρεώθηκε σε αντίστοιχες περιπτώσεις να εγκαταλείψει ψάρι.
Ο γουλιανός είναι το πιο σύνηθες ψάρι του γλυκού νερού και απαντάται στους ποταμούς και τις λίμνες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Αφθονεί στις λεκάνες των ποταμών Δούναβη, Ντόν και Βόλγα, καθώς και στους παραποτάμους τους. Στην Ελλάδα αυτό το είδος το συναντάμε στις λίμνες και τα ποτάμια της Μακεδονίας, της Θράκης, και της Θεσσαλίας. Στην Κοζάνη εντοπίστηκε κάποτε γουλιανός βάρους 145 κιλών.
Είναι ένα χαρακτηριστικά δύσμορφο και απωθητικό στην εμφάνιση ψάρι με κεφάλι μεγάλο και πλατύ, με στόμα ελαφρά σχισμένο, ανοιχτό προς τα επάνω. Έχει γύρω από το στόμα έξη σάρκινα προεκτάματα (μουστάκια), δυο μεγάλα στην πάνω σιαγόνα που φθάνουν περίπου το 1/4 του μήκους του σώματος και τέσσερα μικρά στην κάτω σιαγόνα ενώ στο στόμα του ο γουλιανός έχει μικρά πολυάριθμα δόντια.

Πηγή: iefimerida.gr

Tags
Ψάρι ρεκόρ Λίμνη Πλαστήρα Γουλιανός
Comodo SSL