Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ψάρεμα στο Λιμάνι Πρέβεζας: Που επιτρέπεται η αλιεία

Ιούλιος 26, 2019

Ψάρεμα στο Λιμάνι Πρέβεζας: Που επιτρέπεται η αλιεία

Με απόφαση της Λιμενάρχη Πρέβεζας, Πλωτάρχη Λ.Σ. Σταματία Μαργέλη ορίζονται οι θέσεις στο τμήμα της χερσαία ζώνης του λιμένα Πρέβεζας, στις οποίες θα επιτρέπεται η αλιεία από την στεριά με πετονιά, καθετή ή καλάμι.

Συγκεκριμένα επιτρέπεται:

α) από το ύψος του ναυπηγείου στη γέφυρα Μαργαρώνας έως το κτίριο του Τελωνείου, εξαιρουμένου του χώρου έμπροσθεν αυτού καθώς και του περίφρακτου χώρου του εμπορικού λιμένα Πρέβεζας και του τουριστικού λιμένα Πρέβεζας και

β) από το σημείο έμπροσθεν των Στρατιωτικών Οικημάτων Αξιωματικών (ΣΟΑ) έως τη βόρεια πλευρά του αλσυλλίου του Αγ. Γεωργίου, μετά τα Ιαματικά λουτρά, εξαιρουμένου παντελώς του χώρου έμπροσθεν του «Μνημείου του Ναύτη».

Περιστασιακά και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα επιτρέπεται η αλιεία στην παραλιακή από τα δικαστήρια έως και τα ΣΟΑ.

Αναλυτικά και σύμφωνα με την απόφαση, ορίζεται στον λιμένα Πρέβεζας, στο τμήμα της χερσαίας ζώνης που εκτείνεται ο λιμένας Πρέβεζας, ως θέση στην οποία θα επιτρέπεται περιστασιακά η αλιεία από την ξηρά με πετονιά, καθετή ή καλάμι, το τμήμα από την δυτική πλευρά του προβλήτα έμπροσθεν των Δικαστηρίων Πρέβεζας έως το σημείο έμπροσθεν των Στρατιωτικών Οικημάτων Αξιωματικών (ΣΟΑ)  .

Στο εν λόγω τμήμα θα επιτρέπεται η αλιεία κατά το χρονικό διάστημα από 01 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου εκάστου έτους. Για το χρονικό διάστημα από 01 Μαΐου έως και την τελευταία ημέρα μηνός Οκτωβρίου εκάστου έτους εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση αλιείας από ξηρά  με πετονιά, καθετή ή καλάμι.

Για τους παραβάτες ανεξάρτητα από τις ποινικές και αστικές ευθύνες που συντρέχουν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ. 187/73 (ΦΕΚ 261Α/73), με το οποίο κυρώθηκε ο Κώδικας Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

Πηγή: pamepreveza.gr

Tags
Πρέβεζα Ψάρεμα απαγορεύσεις Λιμεναρχείο Πρέβεζας Λιμάνι Πρέβεζας
Comodo SSL