Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

ΨΑΡΕΜΑ συνεχίζεται το lockdown για 17η βδομάδα

26 Φεβρουαρίου, 2021

ΨΑΡΕΜΑ συνεχίζεται το lockdown για 17η βδομάδα

Παρότι στις 19 Φεβρουαρίου η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε να επιτραπεί το ερασιτεχνικό ψάρεμα από ακτή και με μικρά σκάφη, η αύξηση των κρουσμάτων μέσα στην εβδομάδα από 1.500 ως 2.000 άτομα παρά το αυστηρό lockdown, δεν επιτρέπουν το άνοιγμα καμίας δραστηριότητας.

Συνεχίζεται το λοκντάουν στο ψάρεμα και το κυνήγι για 17η εβδομάδα (με άρση των περιορισμών μόνο 7 ημερών σε όλο αυτό το διάστημα) ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ οι ειδικοί ζητούν τουλάχιστον 2 εβδομάδες παράταση των μέτρων…

Τα ανησυχητικά επιδημιολογικά δεδομένα οδήγησαν τους λοιμωξιολόγους στο να εισηγηθούν παράταση του lockdown. Τα αυστηρά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού επεκτείνονται συνεπώς μέχρι τις 8 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναμένεται το ΦΕΚ αύριο το πρωί για να επιβεβαιώσει την παράταση της απαγόρευσης στο ψάρεμα

Παρότι στις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά δεν αναφέρθηκε η συνέχιση του περιορισμού μετακίνησης για ψάρεμα και ψαροτούφεκο, οι δηλώσεις του δεν αφήνουν περιθώρια για θετική εξέλιξη, αφού πέρα από τους εργαζόμενους οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται μέσω της χρήσης των 6 ειδικών κατηγοριών που επιτρέπουν την κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση πολιτών στέλνοντας το αντίστοιχο SMS.

Αναφέρει σχετικά ο Χαρδαλιάς σχετικά με το άνοιγμα διάφορων δραστηριοτήτων: “Καταλαβαίνω το εύλογο ενδιαφέρον για το πότε θα αρχίσουν να ανοίγουν ξανά κάποιες δραστηριότητες. Κυκλοφορούν διάφορες ημερομηνίες και θέλω να επαναλάβω για ακόμα μια φορά ότι οποιαδήποτε απόφαση για άνοιγμα και η σχετική ημερομηνία που το συνοδεύει, θα ανακοινώνονται είτε από εδώ είτε από οποιοδήποτε άλλον τρόπο προκρίνει η κυβέρνηση και μόνο. Ως εκ τούτου για οποιαδήποτε ημερομηνία, συστήνουμε να αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις οι οποίες λαμβάνονται μετά από εισηγήσεις των ειδικών και μόνο.”

Tags
Ψάρεμα απαγορεύσεις Απαγόρευση Αλιείας Κορονοϊός Νίκος Χαρδαλιάς άρση απαγόρευσης αλιείας Lockdown
Comodo SSL