Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ψάρεψαν απαγορευμένο είδος: Σαλάχι – γίγας που ζυγίζει 200 κιλά | Video

7 Ιανουαρίου, 2023

Ψάρεψαν απαγορευμένο είδος: Σαλάχι – γίγας που ζυγίζει 200 κιλά | Video

Ένα «θηρίο» σαλάχι έπιασε ψαράς στην Άνδρο – Το ψάρι μεταφέρθηκε σε ιχθυοπωλείο στο Κερατσίνι.

Ένα τεράστιο σαλάχι βάρους 200 κιλών και μήκους 1 μέτρου και 70 εκατοστών ψάρεψαν ανήμερα των Φώτων Έλληνες αλιείς ανοιχτά της Άνδρου, με ανεμότρατα.

Το συγκεκριμένο αλίευμα έφτασε, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ στην αγορά του Κερατσινίου. Όπως είπε ο ιχθυοπώλης Τατελος Μανόλης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το σαλάχι θα κοπεί σε φέτες και θα πουληθεί προς πέντε ευρώ το κιλό.

Να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο είδος όπως και τα καρχαριοειδή έχουν απαγορευτεί τόσο το ψάρεμά τους όσο και η διανομή τους.

Περισσότερα για την απαγόρευση διαβάστε το σχετικό άρθρο: Τέλος στο ψάρεμα, τη διακίνηση και εμπορία ειδών καρχαριών και σελαχιών

Παρόλα αυτά, πολλές φορές το μεγάλο σώμα αυτών των ψαριών κάνουν αδύνατη τη διαδικασία απελευθέρωσης όταν μπλεχτούν σε δίχτυα.

Σύμφωνα με την οδηγία, όταν πέσει κάποιος απαγορευμένο είδος στα αλιευτικά εργαλεία και δεν είναι δυνατή η απελευθέρωσή του, οφείλει ο ψαράς να ενημερώσει το λιμεναρχείο.

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
Παράνομη Αλιεία Σαλάχια Άνδρος
Comodo SSL