Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ψάρεψαν από ακτή μία λίτσα «γίγαντα» 24,3 κιλών! (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Μάιος 6, 2020

Ψάρεψαν από ακτή μία λίτσα «γίγαντα» 24,3 κιλών! (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Μία λίτσα μεγέθους «γίγαντα» έπιασαν στο ψάρεμα από ακτή δύο φίλοι ερασιτέχνες ψαράδες στην Κέρκυρα!

Αυτό που έζησαν οι δύο φίλοι αλιείς, θα το θυμούνται για όλη τους τη ζωή, αφού κατάφεραν να βγάλουν μία λίτσα σε μέγεθος ρεκόρ! Το ψάρι ζύγιζε 24,3 κιλά αποτελώντας ένα από πολύ μεγάλα του είδους που έχουν πιαστεί, κάνοντας την σύλληψη ιδιαίτερα εντυπωσιακή!

Η μορφολογία του ψαρότοπου ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, αφού το ψάρι θα έπρεπε να βγει κυριολεκτικά από το γκρεμό. Οι ψαράδες που κατάφεραν να βγάλουν αυτό το μεγάλο ψάρι είναι οι Τόνι Κιόσοβ και Γιάννης Μακρής και το έπιασαν με την τεχνική Shore Jigging χρησιμοποιώντας τεχνητό δόλωμα, ένα μεταλλικό πλάνο που καθώς βυθίζεται μοιάζει με κάποιο τρομαγμένο ψάρι δελεάζοντας τα μεγάλα αρπακτικά όπως οι λίτσες.

Αυτό που θα ζήσουν, θα το θυμούνται για όλη τους τη ζωή, ένα ψάρεμα όπου θα πιάσουν ένα μεγάλο αρπακτικό της ακτογραμμής της μεσογείου! μία μεγάλη λίτσα (#leerfish or Lichia amia) βάρους 24,3 κιλών θα πιαστεί στο πλάνο του Τόνι και μετά από μία επεισοδιακή μάχη θα καταφέρουν να την βγάλουν στα βράχια. Ευτυχώς για εμάς, και οι δύο είχαν ανοιχτές τις κάμερες, έτσι έχουμε το βίντεο από την πρώτη στιγμή που χτύπησε, πλάνα που κόβουν την ανάσα, φρένα που παίρνουν φωτιά, μια συναρπαστική μάχη!

Η τεχνική του shore jigging, δηλαδή του jigging από τη στεριά, βρίσκει εφαρμογή κυρίως από την άνοιξη και μέχρι τους τελευταίους μήνες του φθινοπώρου. Αυτό συµβαίνει διότι µε το shore jigging απευθυνόμαστε σε ψάρια τα οποία πλησιάζουν τις ακτές κυρίως του καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι κάποιος δε μπορεί να ψαρέψει και τους υπόλοιπους μήνες, µε τις πιθανότητες πάντως για κάποιο καλό ψάρι να είναι μειωμένες.

Tags
Ψάρι ρεκόρ Λίτσα Κέρκυρα Ψαριά Shore Jigging Πελαγίσια Ψάρια Ψάρεμα στην Κέρκυρα
Comodo SSL