Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ψάρεψαν θράψαλο «γίγας» στη Πρέβεζα

Μάιος 1, 2017

Ψάρεψαν θράψαλο «γίγας» στη Πρέβεζα

Ένα θράψαλο βάρους σχεδόν οκτώ κιλά ψάρεψε ο Γιάννης Σάμπος, επαγγελματίας αλιέας στην Πρέβεζα όπως σχετικά δημοσιεύει το ειδησεογραφικό pamepreveza.gr. Το θέμα πήρε τεράστια προβολή όμως λανθασμένα αναφέρεται σαν καλαμάρι.

Η διαφορά θράψαλο – καλαμάρι είναι σημαντική. Τουλάχιστον όσοι ασχολιόμαστε με την θάλασσα θα πρέπει να μπορούμε να ξεχωρίσουμε το θράψαλο από το καλαμάρι.

Το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει είναι τα πτερύγια της ουράς, όπου στο θράψαλο είναι πιο τριγωνικά και μικρότερα σχετικά με το σώμα τους. Στο καλαμάρι τα πτερύγια είναι πιο μακρόστενα και καλύπτουν περίπου τα 2/3 του σώματος. Διαφορές επίσης υπάρχουν στο χρώμα, τα πλοκάμια και τα μάτια, θα αναφερθούμε σχετικά σε επόμενο άρθρο.

Το θράψαλο από πολλούς θεωρείται πρώτος μεζές και το ψαρεύουν σε βαθιά νερά καθετή με ψαροδόλι περασμένο σε βελόνες – θραψαλιέρες.

Ο Γιάννης στο παρελθόν είχε και άλλες επιτυχίες, όπως μία λίτσα 40 κιλών. Δείτε εδώ περισσότερα: https://www.boatfishing.gr/psarema-litsas-varous-40-kilon-sti-preveza/

 

Πηγή: pamepreveza.gr

Tags
Θράψαλα Ψάρεμα Πρέβεζα
Comodo SSL