Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ψάρεψε με spinning λίτσα βάρους ρεκόρ 16,7 κιλών! (ΦΩΤΟ)

Μάιος 9, 2018

Ψάρεψε με spinning λίτσα βάρους ρεκόρ 16,7 κιλών! (ΦΩΤΟ)

Πως θα σας φαινόταν αν είχατε στην άκρη του νήματος ενός καλαμιού spinning 14 – 42 gr ένα δυνατό πελαγίσιο ψάρι +15 κιλών; Ο Βαγγέλης Παπαμάρκου έπιασε με spinning λίτσα βάρους 16,7 κιλών και μας περιγράφει την εμπειρία του!

Τα φρένα να σφυρίζουν με το άγνωστο αρχικά αντίπαλο που χτύπησε το τεχνητό δόλωμα, το καλάμι να διπλώνει επικίνδυνα και η βροχή να εξελίσσεται σε μπόρα! Αυτές τις συναρπαστικές στιγμές έζησε στις αρχές Μαΐου ο Βαγγέλης Παπαμάρκου, λάτρης του spinning ο οποίος είχε την τύχη να ζήσει την απόλυτη μάχη με ένα μεγάλο θηρευτή της θάλασσας. Η περιγραφή που ακολουθεί είναι χορταστική:

“To πρόγραμμα περιλάμβανε ψάρεμα spinning για γοφάρια και λαβράκια με την βάρκα! Φτάνοντας στο σημείο που θα ψαρεύαμε ο καιρός άστατος με το ψιλόβροχο να μην σταματάει και την χρήση αδιάβροχων απαραίτητη. Στην περιοχή επικρατούσε ηρεμία χωρίς παρουσία γλάρων, κοπαδιών από μικρόψαρα και φυσικά αναβρασμός από κυνήγια στον αφρό, γεγονός που δεν προμήνυε αυτό που θα επακολουθούσε…

Όλα έτοιμα και με το σταμάτημα της μηχανής ξεκίνησαν οι ρίψεις τεχνητών κατά κύριο λόγω επιφανείας μιας και τα γοφάρια τα λατρεύουν και τους δείχνουν ιδιαίτερη εκτίμηση ειδικά στα μακριά pencil των 15+ εκατοστών σε ανακτήσεις walk the dog & skipping!

Μετά από 10-15 ρίψεις αλλαγή τεχνητού και στην πρώτη του βολή βλέπω να ακολουθεί ψάρι κάνοντας μεγάλο κυματισμό για τα συνήθεις δεδομένα από τα πρώτα μετρά ανάκτησης! To strike άμεσο και βίαιο με των ήχο των φρένων να αυξάνεται και το νήμα να ξετυλίγεται με γρήγορους ρυθμούς προκαλώντας την έκπληξη μου, μετά από 100 περίπου μετρά και αρκετά κεφάλια του ψαριού μπόρεσα να ξεκινήσω να περνώ κάποια μέτρα και ουσιαστικά το άγχος να μειώνεται αλλά την βροχή να εξελίσσεται σε μπόρα δυσχεραίνοντας την προσπάθεια!

Στην πρώτη του εμφάνιση σαστίσαμε με το μέγεθος της και η απόπειρα να το βάλουμε στην αποχή αποτυχημένη αφού η χρήση γάντζου έδειχνε ποιο ενδεδειγμένη αλλά απουσίαζε. Στην δεύτερη φορά τα 2/3 του ψαριού μπήκαν στην αποχή και με το κράτημα από την ουρά η λίτσα των 16.7 κιλών και μήκους 1,21 μ. ήταν γεγονός! Η χαρά όλων μεγάλη και η δική μου φυσικά μιας και η προηγουμένη μεγαλύτερη που είχα αλιεύσει ήταν 7.1 κιλά με ψαροντούφεκο στην ηλικία των 17 ετών!” Βαγγέλης Παπαμάρκου

 

Tags
Ψάρι ρεκόρ Λίτσα Ψαριά Spinning Ιστορίες ψαρέματος Πελαγίσια Ψάρια Boat Spinning
Comodo SSL