Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ψάρι ρεκόρ στον Αστακό: ψάρεψαν τόνο bluefin βάρους 485 κιλών (vid)

27 Μαρτίου, 2024

Ψάρι ρεκόρ στον Αστακό: ψάρεψαν τόνο bluefin βάρους 485 κιλών (vid)

Ένας ψαράς στον Αστακό είχε μια απίστευτη εμπειρία όταν αντίκρισε στα εργαλεία του του έναν τόνο βάρους 485 κιλών!

Αυτή η εντυπωσιακή ψαριά ήταν μία από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στον Αστακό σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iaitoloakarnania.gr, και οι ψαράδες και οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούσαν να πιστέψουν τα μάτια τους με τον τεράστιο τόνο που πιάστηκε από το Ιόνιο Πέλαγος.

Το μέγεθος του ψαριού ήταν τέτοιο που χρειάστηκε γερανός για να βγει στη στεριά.

Να σημειώσουμε ότι ακόμα και από την σχετική αναφορά του wikipedia στο είδος “ερυθρός τόνος Thunnus thynnus“, που γράφει χαρακτηριστικά ότι το βάρος του φτάνει τα 450 κιλά, το ψάρι της σύλληψης περνά κατά πολύ το συγκεκριμένο νούμερο!

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

WIKIPEDIA: Ο ερυθρός ή κόκκινος τόνος του Ατλαντικού (επιστημονική ονομασία: Thunnus thynnus, κυανόπτερο τόνο ατλαντικού” ή αλλιώς “τόνος με τα γαλάζια πτερύγια) είναι το μεγαλύτερο είδος τόνου και ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια των ωκεανών.

Με βάρος που φτάνει τα 450 κιλά, ο ερυθρός τόνος ανταγωνίζεται τα είδη μαύρη και γαλάζια μακάιρα (ή μάρλιν) και τον ξιφία ως το μεγαλύτερο είδος στη τάξη των περκόμορφων. Είναι ένα γρήγορο και δυνατό ψάρι, το οποίο κατατάσσεται στους κορυφαίους θηρευτές του ωκεανού. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι οι μύες του παράγουν αρκετή θερμότητα ώστε να έχει υψηλότερη θερμοκρασία σώματος από αυτή του περιβάλλοντος.

Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας, ο ερυθρός τόνος χαίρει μεγάλης εκτίμησης ως τροφή, ιδιαίτερα στην Ιαπωνία, όπου χρησιμοποιείται ωμός στο σούσι. Η μεγάλη εμπορική αξία (ένας τόνος έχει πουληθεί για περισσότερο από ένα εκατομμύριο δολλάρια) έχει οδηγήσει στην υπεράλιευση του είδους. Τα αποθέματα των τόνων στο δυτικό Ατλαντικό έχουν μειωθεί κατά 82% και στον ανατολικό κατά 72% από τη δεκαετία του 1970 μέχρι σήμερα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το ψάρεμα του τόνου στη χώρα μας απαγορεύεται ΑΥΣΤΗΡΑ για ερασιτέχνες και επαγγελματίες (χωρίς την ειδική άδεια) ψαράδες. Επειδή είναι λαίμαργα ψάρια, σας εφιστούμε την προσοχή γιατί πιάνονται πολύ εύκολα σε κάθε είδους ψαρέματα και τεχνικές! Σε περίπτωση λοιπόν που κάποιο ψάρι πιαστεί, οφείλετε να το απελευθερώσετε γιατί αν σας γίνει έλεγχος θα σας επιβληθούν βαριά πρόστιμα. Το ίδιο ισχύει και για τους ξιφίες.

Πηγή: iaitoloakarnania.gr / φωτογραφίες: Ptrainer Dobreva

Tags
Ψάρι ρεκόρ Τόνος Ψαριά Αστακός Ψάρεμα τόννου Τόνος Γίγαντας τόννος τούνα
Comodo SSL