Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ψέριμος: Ψάρευαν με ψαροντούφεκο και φακό σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας

14 Ιουνίου, 2021

Ψέριμος: Ψάρευαν με ψαροντούφεκο και φακό σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας

Ψάρευαν με ψαροντούφεκο και φακό σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στην Ψέριμο

Σε επιχείρηση που έγινε από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου, μετά από ενημέρωση, εντοπίστηκε σκάφος με δύο επιβαίνοντες που διενεργούσαν υποβρύχια αλιεία με χρήση ψαροντούφεκου και φακού, εντός μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στον όρμο Βαθέος της Ψερίμου.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος με στελέχη του Λιμενικού, όπου εντόπισαν βοηθητικό σκάφος με έναν επιβαίνοντα. Εντός της θάλασσας εντοπίστηκε ο κυβερνήτης του σκάφους να διενεργεί αλιεία φορώντας στολή κατάδυσης ο οποιος κατηγορείται ότι έριξε τα αλιευτικά εργαλεία σε μεγάλο βάθος όταν είδε το σκάφος του Λιμενικού.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Ενημερώθηκε τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 11-06, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, ότι πνευστό σκάφος με δύο (02) επιβαίνοντες διενεργεί υποβρύχια αλιεία με χρήση ψαροντούφεκου και φακού, εντός μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στον όρμο Βαθέος ν. Ψερίμου.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε βοηθητικό σκάφος Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους, με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα και εντός της θάλασσας εντοπίστηκε ο κυβερνήτης του ανωτέρω Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους να διενεργεί αλιεία φέροντας στολή κατάδυσης, ο οποίος στη θέαση του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έρριψε τα αλιευτικά εργαλεία σε μεγάλο βάθος.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Tags
Παράνομη Αλιεία Λιμεναρχείο Καλύμνου Ψέριμος Ψαροτούφεκο με φακό
Comodo SSL