Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Πυροβόλησαν φώκια - μασκότ της Ίου, τον Θεοδόση

Πυροβόλησαν φώκια - μασκότ της Ίου, τον Θεοδόση

Ο «Θεοδόσης», η μικρή αρσενική φώκια βρέθηκε την Παρασκευή 17 Μαρτίου, νεκρή παραλία της Ιου από πυροβολισμό – Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι της Ιου και ψαράδες που την φρόντιζαν τόσα χρόνια.

Κάποιος ή κάποιοι θεώρησαν ότι είναι σωστό να κάνουν σκοποβολή πάνω του με αποτέλεσμα να βρεθεί στην παραλία της Αγίας Θεοδότης Ιού όπου και άφησε την τελευταία της πνοή.

Ο «Θεοδόσης» δεν είναι άλλος από μία μεσογειακή φώκια, η οποία από τον Ιανουάριο του 2015 βρίσκονταν ανάμεσα σε Ηρακλειά και Ίο με αποτέλεσμα να θεωρείται κάτι σαν την μασκότ για τους κατοίκους και επισκέπτες των νησιών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του naxospress.gr γεννήθηκε σε περιοχή της Ίου στα τέλη του 2014 και κάθε καλοκαίρι έδινε το παρών στις παραλίες των δύο νησιών με προτίμηση πάντως την Ίο… Και όπως ήταν λογικό όλοι την είχαν αγκαλιάσει και σε κάθε εμφάνισή της υπήρχε συνωστισμός αν και οι οδηγίες ήταν ότι δεν πρέπει να την αγγίζουν… Κι αυτό γιατί κάθε ζώο δεν μπορεί τις υπερβολικές ανθρώπινες επαφές…

Σημαντικό ρόλο στην έως τώρα παρουσία του «Θεοδόση»  στη περιοχή είχαν παίξει οι άνθρωποι του Λιμεναρχείου της Ίου και οι οποίοι τώρα θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τη σύλληψη του δολοφόνου του.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του naxospress.gr πριν από μερικές εβδομάδες σε άλλη παραλία του νησιού (Μυλοπόταμο) νεαροί μαθητές είχαν βρει νεκρό νεαρό δελφίνι και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αιτία θανάτου ήταν και πάλι σφαίρα.

ΠΗΓΗ – ΦΩΤΟΣ: naxospress.gr

Comodo SSL