Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ραφήνα: Περισσότεροι από 40 δύτες στον καθαρισμό του βυθού από το Λιμάνι έως το Κόκκινο Λιμανάκι από τη MEPP

24 Ιουλίου, 2023

Ραφήνα: Περισσότεροι από 40 δύτες στον καθαρισμό του βυθού από το Λιμάνι έως το Κόκκινο Λιμανάκι από τη MEPP

Beach Clean Up 2023: Υποβρύχιος καθαρισμός στην Αν. Αττική με πρωτοβουλία της MEPP

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, μετά τις 10:00 το πρωί η δράση που διοργανώθηκε από την MEPP (Mediterranean Company Environmental Protection) υπό την αιγίδα του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας ΑΕ του Λιμενικού Ραφήνας, της Επιτροπής Βιώσιμης Ανάπτυξης Δήμου Ραφήνας, τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων ΑΡΑΦΗΝ και της HELMEPA, για τον καθαρισμό του βυθού στα παράλια των ακτών από το Κόκκινο Λιμανάκι έως το Αλιευτικό Καταφύγιο στο λιμάνι της Ραφήνας.

Στη δράση συμμετείχαν περισσότεροι από 40 δύτες με τουλάχιστον έξι σκάφη, και με επικεφαλής τον κ. Τάσο Χάλαρη (πρόεδρος της MEPP) και επιχείρησαν  κατά μήκος της διαδρομής χωρίς μπουκάλες, για τον καθαρισμό του βυθού από απορρίμματα.

Μεταξύ άλλων, την δράση στήριξε η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος HELMEPA, σαν γνήσιοι πρεσβευτές της καθαρής θάλασσας, και της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Η Helmepa (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος), έμπρακτοι υποστηρικτές της καθαρής θάλασσας και της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Την προσπάθεια ενίσχυσε ο γνωστός τραγουδιστής και παρουσιαστής Γιώργος Λιανός, ενώ στους εθελοντές δόθηκαν μπλούζες και ταυτόχρονα σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) πραγματοποιείται  ενημέρωση για την πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης.

Οι δύτες έβγαλαν από τον βυθό λάστιχα, καρέκλες, μεταλλικά αντικείμενα, δίχτυα μέχρι και ένα όπλο!

Στο αλιευτικό καταφύγιο της Ραφήνας βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, ο Αντιδήμαρχος Παύλος Μπατάλης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κατσουλάκης, η Δημοτική Σύμβουλος Βαλερί Βασιλικού, από την επιτροπή για το Βιώσιμο Περιβάλλον οι κ.κ Καρασταμάτης και Ρήγος, ο πρόεδρος του συλλόγου ερασιτεχνών Αλιέων Ραφήνας Θάνος Μπολολιάς, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ραφήνας Γιώργος Κατσούλης, ο Διοικητής της Τροχαίας Γλ. Νερών Ανδρέας Παλαιολόγος, εκπρόσωποι από τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας, άνδρες του Λιμενικού, ο υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Μπουρνούς, Λεωνίδας Γανιάρης.

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
Τάσος Χάλαρης Ραφήνα MEPP MEPP (Mediterranean Company Environmental Protection) Κόκκινο Λιμανάκι Περιβαλλοντική Δράση [jetpack-related-posts]
Comodo SSL