Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ελένη Φούφα

Ριγανάτος Γαύρος

Ριγανάτος Γαύρος

Ριγανάτος Γαύρος

Αυτή η συνταγή γίνεται µε γαύρο ή σαρδέλα, ντοµατούλα και λεµόνι και αποτελεί µια αγαπηµένη επιλογή στην ελληνική κουζίνα.
Εύκολη, γευστική και οικονοµική, αλλά πάνω απ΄όλα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.
Υλικά για 4 άτοµα:
• 750 γραµ. γαύρος ή σαρδέλα.
• 2 ντοµάτες
• 2 λεµόνια
• 2 κουτ. της σούπας φρέσκια ρίγανη ή 2 κουτ.
του γλυκού ξερή
• 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι • πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζoυµε τα ψαράκια µας και µετά τα φιλετάρουµε.
Πλένουµε και κόβουµε τα λεµόνια σε λεπτές φέτες, αφήνοντάς τα µε την φλούδα τους.
Κόβουµε τις ντοµάτες στη µέση και στη συνέχεια σε φέτες.
Μετά στρώνουµε το ψαράκια µας µε τη σειρά σε ένα ρηχό ταψί και βάζουµε ενδιάµεσα τις φέτες λεµονιού και ντοµάτας.
Αλατοπιπερώνουµε και πασπαλίζουµε µε ρίγανη και µετά προσθέτουµε το ελαιόλαδο, (εάν σας αρέσει µπορείτε να προσθέσετε και λίγο σκόρδο).
Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 200ο C για 15 λεπτά περίπου και
καλή µας όρεξη.

Tags
Συνταγές Γαύρος
Comodo SSL