Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ρόδος: Φουσκωτό προσπάθησε να εμβολίσει το περιπολικό σκάφος του λιμενικού (φωτογραφίες)

15 Ιουλίου, 2023

Ρόδος: Φουσκωτό προσπάθησε να εμβολίσει το περιπολικό σκάφος του λιμενικού (φωτογραφίες)

Επεισοδιακή καταδίωξη για τη σύλληψη διακινητή 10 μεταναστών με ταχύπλοο – Ο 43χρονος χειριστής του σκάφους προσπάθησε να εμβολίσει το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού

Καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους με παράνομους μετανάστες που έπλεε στα νερά της δυτικής Ρόδου ακολούθησε το πρωί της Παρασκευής από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία εκείνη την ώρα, και συγκεκριμένα στις 06:30 π.μ.

Το σκάφος του Λιμενικού εντόπισε το ταχύπλοο που κατευθυνόταν προς τις ακτές της περιοχής της Αρχαίας Κάμειρου στη Ρόδο. Παρά τα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους, ο χειριστής του δεν σταμάτησε και ούτε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις τους και πραγματοποιώντας, παράλληλα, επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησε να εμβολίσει το Π.Λ.Σ. και να προσεγγίσει τη στεριά.

Το αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσει καταδίωξη, ενώ το σκάφος του Λιμενικού προχώρησε σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλές σημείο, προκειμένου να ακινητοποιήσει το ταχύπλοο. Πράγματι, λίγο αργότερα κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο, στο οποίο διαπιστώθηκε πως επέβαιναν εκτός του χειριστή, ακόμη 10 αλλοδαποί – 7 άνδρες, 2 γυναίκες και 1 ανήλικος – οι οποίοι περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν στη νέα μαρίνα Ρόδου.

Όλοι τους αναγνώρισαν και υπέδειξαν τον 43χρονο χειριστή ως διακινητή που τους μετέφερε. Αποτέλεσμα ήταν ο 43χρονος να συλληφθεί και το ταχύπλοο σκάφος να κατασχεθεί ως μέσο διακίνησης. Προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Φωτογραφίες: rodiaki.gr

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
Ρόδος Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου Μετανάστες
Comodo SSL