Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ρώσος θαλασσοπόρος διέπλευσε τον Ειρηνικό ωκεανό με μία κωπηλατική βάρκα

Ρώσος θαλασσοπόρος διέπλευσε τον Ειρηνικό ωκεανό με μία κωπηλατική βάρκα

Ο Ρώσος θαλασσοπόρος Φιόντορ Κονιουχόφ έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που διέπλευσε το νότιο Ειρηνικό, από τη Νέα Ζηλανδία έως τη Χιλή, με κωπηλατική λέμβο σε 154 ημέρες 13 ώρες και 37 λεπτά.

Ο Φιοντόρ Κονιουχόφ ξεκίνησε το ταξίδι με τη λέμβο του «Ακρός» στις 6 Δεκεμβρίου 2018 από το λιμάνι Ντάνεντιν της Νέας Ζηλανδίας το οποίο πραγματοποιήθηκε σε τρεις χρονικές φάσεις με τις ακόλουθες διαδρομές:

Ντάνεντιν (Νέα Ζηλανδία) – ακρωτήριο Χόρν (Χιλή), ακρωτήριο Χόρν – ακρωτήριο Λίουιν (Αυστραλία) και ακρωτήριο Λίουιν – λιμάνι Ντάνετιν. Η πρώτη διαδρομή ολοκληρώθηκε με την άφιξη στο ακρωτήριο Χόρν της Χιλής και είναι η μεγαλύτερη της όλης αποστολής. Όταν θα ολοκληρωθούν και οι τρεις φάσεις του ταξιδιού ο θαρραλέος θαλασσοπόρος θα έχει καλύψει μια συνολική διαδρομή 27.000 χιλιομέτρων, πράγμα αναμένεται να συμβεί το 2021.

Τον Δεκέμβριο του 2019 είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει από το ακρωτήριο Χόρν της Χιλής με προορισμό το ακρωτήριο Λίουιν της Αυστραλίας, ενώ το Δεκέμβριο του 2020 να ξεκινήσει από το Λίουιν της Αυστραλίας με προορισμό το λιμάνι Ντάνετιν της Νέας Ζηλανδίας. Η μέση χρονική διάρκεια κάθε διαδρομής είναι 120 μέρες.

Η κωπηλατική λέμβος «Ακρός» σχεδιάσθηκε ειδικά για αυτήν την αποστολή από τον Βρετανό ναυπηγό Φίλιπ Μόρισον. Το μήκους εννέα μέτρων σκάφος διαθέτει υδατοστεγή διαμερίσματα στο εμπρόσθιο τμήμα όπου φυλάσσονται τρόφιμα για 300 ημέρες καθώς και ο εξοπλισμός του σκάφους. Είναι εφοδιασμένο με δύο είδους δορυφορικών τηλεφώνων και διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα δορυφορικής επικοινωνίας και πλοήγησης.

Επίσης διαθέτει τρία ανεξάρτητα συστήματα παραγωγής ενέργειας: ηλιακούς συλλέκτες, ανεμογεννήτριες και χημική ενεργειακή εγκατάσταση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από μεθανόλη.

Μέχρι σήμερα ο Κονιουχόφ έχει κάνει τον γύρο του κόσμου πέντε φορές με σκάφος, 17 φορές έχει διασχίσει τον Ατλαντικό, ενώ έχει επισκεφθεί το βόρειο και το νότιο πόλο.

Το 2002 ήταν ο πρώτος Ρώσος θαλασσοπόρος ο οποίος διέσχισε μόνος του τον Ατλαντικό ωκεανό με την κωπηλατική λέμβο «Ουραλάζ» σε 46 ημέρες και 4 ώρες, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ, στη συνέχεια το 2007 με το σκάφος «Άλιε Παρουσά» (κόκκινα πανιά) διέσχισε τον Ατλαντικό, τον Ινδικό και τον Ειρηνικό ωκεανό και το 2013-2014 είχε επίσης πραγματοποιήσει με κωπηλατική λέμβο μια διαδρομή από την Χιλή έως την Αυστραλία σε διάστημα 159 ημερών 14 ωρών και 45 λεπτών, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Ειρηνικός Ωκεανός Φιόντορ Κονιουχόφ Παγκόσμιο Ρεκόρ Κωπηλατική Λέμβος Θαλασσοπόρος
Comodo SSL