Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Σχίνος: Κινδύνεψαν δύο νεαροί ψαράδες με μικρή βάρκα

7 Μαΐου, 2019

Σχίνος: Κινδύνεψαν δύο νεαροί ψαράδες με μικρή βάρκα

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση διάσωσης 2 νεαρών ψαράδων στην θαλάσσια περιοχή του Σχίνου χτες το απόγευμα 6 Μαΐου 2019.

Στις 6:30 περίπου το απόγευμα ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Κορίνθου για μια μικρή βάρκα με 2 άτομα στην θαλάσσια περιοχή του Σχίνου βρισκόμενοι σε δυσχερή θέση λόγω των δυνατών ανέμων και των κακών καιρικών συνθηκών. Αμέσως σήμανε συναγερμός και η δύναμη του Λιμεναρχείου Κορίνθου έφθασαν άμεσα στο σημείο λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και την διάσωση των 2 νεαρών.
Με την συνδρομή αλιευτικού σκάφους ιδιώτη προσέγγισαν την βάρκα, περισυνέλεξαν τους 2 νέους και τους έβγαλαν στη στεριά με ασφάλεια. Πρόκειται για 2 20χρονους που όπως είπαν είχαν πάει για ψάρεμα. Ο ένας διασωθείς είναι καλά στην υγεία και πήγε στο σπίτι του ενώ ο άλλος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κορίνθου για προληπτικούς λόγους να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η θαλάσσια περιοχή του Σχίνου θέλει προσοχή
Μιλώντας με τον Κώστα Φωτάρα ο οποίος ψαρεύει και γνωρίζει πολύ καλά τη περιοχή, μας ανέφερε ότι όσοι εξορμούν στο Σχίνο θα πρέπει να προσέχουν ιδιαιτέρως, ιδίως όταν επικρατούν ανατολικοί, βορειοανατολικοί, βόρειοι και βορειοδυτικοί άνεμοι. Ο καιρός “φουσκώνει” πολύ γρήγορα με υψηλό ακαθόριστο κύμα και η περιοχή δεν έχει απάγκια σημεία.

 

Πηγή: Korinthosnews.gr

Tags
Σχίνος Λιμεναρχείο Κορίνθου Λιμενικό Σώμα
Comodo SSL