Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Σεµινάριο µε θέµα «Ελεύθερη Κατάδυση: τεχνικές – µέθοδοι – πρακτικές» στον Γλαύκο

8 Οκτωβρίου, 2015

Σεµινάριο µε θέµα «Ελεύθερη Κατάδυση: τεχνικές – µέθοδοι – πρακτικές» στον Γλαύκο

Ο σύλλογος υποβρυχίου κυνηγίου «Γλαύκος»  διοργάνωσε τριήµερο σεµινάριο (θεωρητικό + πρακτικό) για το µήνα Ιούνιο µε θέµα «Ελεύθερη Κατάδυση: τεχνικές – µέθοδοι – πρακτικές».
Εισηγητής ήταν ο Σταύρος Μπακανδρέας, του οποίου η  πολυετής εµπειρία και η ευκολία µε την οποία µεταδίδει τις γνώσεις τον έκαναν από τους πιο κατάλληλους γι’ αυτό το σεµινάριο.
To σεµινάριο απευθυνόταν σε όλα τα επίπεδα ελεύθερων δυτών, από τους πιο αρχάριους έως και τους πολύ έµπειρους. ∆εν είναι τυχαίο που άτοµα µε υψηλό επίπεδο γνώσεων, αλλά και επιδόσεων παρακολουθούν τις διαλέξεις του συγκεκριµένου οµιλητή.
Το θεωρητικό µέρος του σεµιναρίου περιελάµβανε µεταξύ των άλλων θέµατα φυσιολογίας, µεθόδους εξίσωσης, αναπνοών και χαλάρωσης, σωστή ρύθµιση της πλευστότητας, περιγραφή της σωστής πεδιλιάς τόσο στην επιφάνεια όσο και κατά τη διάρκεια της κατάδυσης, σωστό σπάσιµο µέσης, αλλά και πιο εξειδικευµένα θέµατα που αφορούν πιο προχωρηµένους ελεύθερους δύτες. Επίσης έγινε αναφορά στη διατροφή πριν και µετά το ψάρεµα, στον κίνδυνο της υποξίας, καθώς και σε στοιχεία προπονητικής.
Στο πρακτικό µέρος, που έγινε στο 2ο λιµανάκι Βουλιαγµένης και διήρκησε γύρω στις 2,5 ώρες, οι συµµετέχοντες χωρίστηκαν σε 3 οµάδες αναλόγως του επιπέδου του καθενός και δόθηκαν συµβουλές στον καθένα ξεχωριστά µε σκοπό τη βελτίωση της τεχνικής του.
Με το πέρας του σεµιναρίου οι συµµετέχοντες δήλωσαν πολύ ικανοποιηµένοι τόσο για τις θεωρητικές γνώσεις που έλαβαν, όσο και για την προσοχή που δόθηκε στον καθένα κατά τη διάρκεια του πρακτικού µέρους.
Ο «Γλαύκος» ευχαριστεί το Σταύρο Μπακανδρέα για το όµορφο αυτό σεµινάριο, καθώς και τους Κώστα Μαδούρο και ∆ηµήτρη Μπουρουτσίδη για τη βοήθεια στο πρακτικό µέρος στη θάλασσα.

[jetpack-related-posts]
Comodo SSL