Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Σε απόγνωση οι επαγγελματίες αλιείς του Παλουκίου: «Δύο μήνες τώρα δεν έχουμε να φάμε» 

4 Ιανουαρίου, 2021

Σε απόγνωση οι επαγγελματίες αλιείς του Παλουκίου: «Δύο μήνες τώρα δεν έχουμε να φάμε» 

Σε απόγνωση οι επαγγελματίες αλιείς του Παλουκίου που έχουν χάσει το μεροκάματό τους αφού είναι κλειστό το αλιευτικό καταφύγιο.

«Δύο μήνες τώρα πεινάμε. Η αλιεία είναι η κύρια δουλειά μας, τώρα δεν δουλεύουμε καθόλου και κοιτάμε να δούμε πως θα τη βγάλουμε».

Με αυτά τα λόγια περιγράφουν οι επαγγελματίες αλιείς του Παλουκίου την απόγνωση που αισθάνονται 16 οικογένειες που έχουν χάσει το μεροκάματό τους από το «κλειστό» (για ακόμα μια φορά) αλιευτικό καταφύγιο, προειδοποιώντας παράλληλα με δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

«Αν δεν κάνουν κάτι θα δέσουμε όλο το δημαρχείο γύρω – γύρω με δίχτυα» συνεχίζουν οι επαγγελματίες αλιείς δηλώνοντας «προδωμένοι» από την Δημοτική Αρχή: «Ο δήμαρχος με απέφυγε και μου είπε, τι θες να σου κάνω να σου σκάβω κάθε μέρα; Όταν όμως ήθελε να πάρει τις εκλογές ερχόταν και μας έλεγε, όσο είναι ο Λυμπέρης πάνω, λιμάνι κλειστό δεν θα υπάρχει» καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεράσιμος Κρινάς και συνεχίζει: «Πήγαμε στον νέο αντιδήμαρχο τον κ. Νικολόπουλο ο οποίος έχει αναλάβει εδώ και 15 μέρες και δήλωσε άγνοια. Μου είπε ότι θα ενημερωθεί από τον δήμαρχο, από τον πρώην αντιδήμαρχο και θα με πάρει τηλέφωνο. Ακόμα περιμένω».

Και συνέχισε: «Επί 10 -15 χρόνια μας τάζουν μελέτες. Μας λένε για μελέτες μα εμείς πρέπει να πάμε να εργαστούμε. Δεν ενδιαφέρονται να δουν που είναι οι μελέτες, σε τι φάση, τι βγαίνει από αυτές; Πρέπει να μεριμνήσουν, έστω ένας να ενδιαφερθεί.

Μου είπε ο δήμαρχος ότι εξασφάλισε 300 χιλιάρικα για δύο μελέτες, για την διακόσμηση του λιμανιού και για το έργο της διάνοιξης. Και μετά μας είπε ότι είχε μόνο τη μελέτη για να ζωγραφίσουν το λιμάνι γιατί το άλλο έργο θέλει ειδικές μελέτες και άλλα τέτοια.

Επιτέλους ας ενδιαφερθεί κάποιος. Εμείς πάντως είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις».

Πηγή: ilia.news

Tags
Επαγγελματική Αλιεία Ηλεία Αλιευτικό Καταφύγιο Αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου
Comodo SSL