Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Σε συναγερμό οι ΗΠΑ: Επανεμφανίστηκε ψάρι - «κανίβαλος»

8 Μαΐου, 2023

Σε συναγερμό οι ΗΠΑ: Επανεμφανίστηκε ψάρι - «κανίβαλος»

Αν και ως ψάρι δεν είναι ιδιαίτερα σπάνιο, το Lancetfish (ψάρι-νυστέρι) δεν συνηθισμένο θέαμα στις αμερικανικές ακτές. Η τελευταία εμφάνιση του σε μια παραλία στο Όρεγκον, προκάλεσε εκ νέου εικασίες σχετικά με το γιατί το πλάσμα του ωκεανού βρίσκεται περιστασιακά κοντά στην ξηρά.

«Αυτά τα ψάρια ζουν σε τροπικά και υποτροπικά ύδατα και μπορούν να μεταναστεύσουν μέχρι τη βόρεια Βερίγγειο Θάλασσα για να τραφούν», ανέφερε ο οργανισμός Άγριας Ζωής του Όρεγκον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Κανείς δεν είναι σίγουρος γιατί ξεβράζονται στην ακτή».

Τα ψάρια είναι χαρακτηριστικά για τα τεράστια μάτια τους, τα δόντια τους και τον ολισθηρό κορμό τους, καθότι δεν έχουν λέπια, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας. Είναι ερμαφρόδιτα ως προς το φύλο και «διαβόητοι» κανίβαλοι διατροφικά. Τα Lancefish τρέφονται με το είδος τους, με άλλα ψάρια και ασπόνδυλα. Σε αντιθέση με τον ξιφία και τον τόνο δεν τρώγεται.

«Στα ψάρια αυτά φαίνεται να είναι αρκετά δημοφιλής [ο κανιβαλισμός]», είπε η ειδική Έλαν Πόρτνερ. Η ίδια πρόσθεσε ότι λίγα είναι γνωστά για τα εν λόγω ψάρια και τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, καθώς δεν παρατηρούνται εύκολα σε μικρά βάθη, παρόλο που βρίσκονται σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου.

Το εργαστήριο πήρε δείγματα ιστού που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για περαιτέρω έρευνα του είδους.

Πηγή: www.ekriti.gr

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
ΗΠΑ Lancetfish
Comodo SSL