Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Security στη λίμνη Πολυφύτου – Οι ερασιτέχνες αλιείς αντιδρούν στον έλεγχο των μελών τους

29 Φεβρουαρίου, 2020

Security στη λίμνη Πολυφύτου – Οι ερασιτέχνες αλιείς αντιδρούν στον έλεγχο των μελών τους

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων της Λίμνης Πολυφύτου ανάθεσε στην «ΝΙΚΟΛΑΟΥ SECURITY GROUP» τη φύλαξη της λίμνης από τις 15 Φεβρουαρίου 2020, όπου και απαγορεύεται η αλιεία καραβίδας.

Η περίοδος απαγόρευσης διαρκεί ως τις 15 Μαΐου εκάστου έτους. Ο Νίκος Κουρτίδης μιλώντας στο prlogos εξήγησε ότι η εταιρία security γυρνάει στη λίμνη για ελέγχους, φυλάει τα εργαλεία των επαγγελματιών ψαράδων και αν δει κάτι ύποπτο ενημερώνει την αστυνομία, ειδικά την περίοδο απαγόρευσης της καραβίδας, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει.

Από την πλευρά του ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Κοζάνης εξέδωσε μια ανακοίνωση, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις από τα ίδια του τα μέλη, μιας και τα προτρέπει να συνεργάζονται σε περίπτωση ελέγχου. «Καμία εταιρία security δεν έχει δικαίωμα να πλησιάσει κανέναν ερασιτέχνη την ώρα που αλιεύει. Πολύ απλά κανένας σεκιούριτι δεν έχει το δικαίωμα να ελέγξει όχι μόνο τα μέλη του συλλόγου αλλά κανένα ερασιτέχνη αλιέα στη λίμνη Πολυφύτου» αναφέρουν μεταξύ άλλων…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

Η πρόσληψη της security team έγινε για την διαφύλαξη των αλιευτικών εργαλείων των επαγγελματιών. Επίσης έγινε για την αποφυγή εισόδου άλλων εργαλείων (βάρκες χωρίς άδεια- νταουλια-δίχτυα) από ψαράδες άλλων περιοχών, οι οποίοι δεν έχουν καμιά άδεια για εκμετάλλευση της λίμνης ψαρευτικά… γιατί έχει παρατηρηθεί και αυτό το φαινόμενο.Όσον αφορά τους ερασιτέχνες ψαράδες του συλλόγου μας αλλά και άλλων συλλόγων, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας από την στιγμή που τηρούνται κάποιοι όροι που διέπουν την ερασιτεχνική αλιεία.Δεν θα επιτρέπεται από ερασιτέχνες να ψαρεύουν με βάρκα μέσα στη λίμνη ειδικά την περίοδο της απαγόρευσης της καραβίδας, αλλά και της παρατάσεως αν αυτή δοθεί.

Επίσης καλούμε τα μέλη του συλλόγου μας να είναι συνεργάσιμοι σε ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ έλεγχο… και καλό θα ήταν να έχουν μαζί τους και τις ταυτότητες του συλλόγου.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Πηγή : prlogos.gr

Tags
Ψάρεμα Καραβίδας Λίμνη Πολυφύτου Απαγόρευση Αλιείας Απαγόρευση Ψαρέματος Αλιευτικοί Έλεγχοι
Comodo SSL