Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Σιμάτης στην ΕΡΤ1: «η απαγόρευση της Ερασιτεχνικής αλιείας είναι αναίτια και παράλογη»

Ιανουάριος 28, 2021

Σιμάτης στην ΕΡΤ1: «η απαγόρευση της Ερασιτεχνικής αλιείας είναι αναίτια και παράλογη»

Ο εκπρόσωπος τύπου του συλλόγου ΠΑΣΥΦΘΕΑ αλλά και συνεργάτης του περιοδικού Boat & Fishing – Spearfishing Magazine, Χρίστος Σιμάτης μίλησε στον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Κέρκυρα Κο Γιάννη Ασπιώτη για την άδικη και παντελώς αδικαιολόγητη απαγόρευση της ασκήσεως της ερασιτεχνικής αλιείας.

Ο Χρίστος ανέφερε ότι η απαγόρευση της Ερασιτεχνικής αλιείας είναι αναίτια και παράλογη. Η προφανής οδός που πρέπει να ακολουθηθεί, συμπληρώνει ο Χρίστος, είναι να μην υπάρχει συγχρονισμός πολλών ατόμων.

Η ερασιτεχνική αλιεία είναι μία δραστηριότητα που γίνεται κατά μόνας και σε απομακρυσμένες περιοχές μακριά από τον αστικό ιστό και τον κόσμο. Ως εκ τούτου είναι παράλογο να μην δίνεται αυτή η δυνατότητα στους ερασιτέχνες αλιείς να περάσουν το χρόνο τους και να αποφορτιστούν από αυτή την δύσκολη κατάσταση.


Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, σχετικά με το αν θα χρησιμοποιηθεί σαν δικαιολογία από κάποιους για να βγει έξω και να σπάσει την καραντίνα και όχι για να πάει μόνος για να ψαρέψει απάντησε το εξής:

“Ο ερασιτέχνης αλιέας δεν είναι ένα ξένο σώμα από την κοινωνία, αν δεν του επιτρέψεις να πάει για ψάρεμα, θα βγει για να πάει για ψώνια ή για τρέξιμο ή άλλη δραστηριότητα που επιτρέπεται. Άρα αυτή η δικαιολογία η οποία δεν ευσταθεί, ο ερασιτέχνης αλιέας είναι μέλος της κοινωνίας, το ότι δεν του δίνουμε την δυνατότητα να πάει για ψάρεμα, θα κάνει κάτι άλλο το οποίο πιθανότητα θα έχει μεγαλύτερη επίδραση στα πλαίσια της πρόληψης του κορωνοϊού, γιατί θα κινηθεί μέσα στο αστικό ιστό, από το να βρεθεί σε κάποιο απόμακρο σημείο.”

Tags
Ψάρεμα απαγορεύσεις Κέρκυρα Απαγόρευση Ψαρέματος Κορονοϊός άρση απαγόρευσης αλιείας Lockdown
Comodo SSL