Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Σοφία Κιούκη

Σκαθάρι στο φούρνο

8 Σεπτεμβρίου, 2015

Σκαθάρι στο φούρνο

Σκαθάρι στο φούρνο

Μια πολύ εύκολη συνταγή για όσους δεν έχουν τον χρόνο και τη δυνατότητα να ανάψουν κάρβουνα. Είναι ψάρι στο φούρνο τυλιγµένο σε λαδόκολλα. Επίσης, αποτελεί και µια εναλλακτική πρόταση για το ψήσιµο των ψαριών, ώστε να υπάρχει ποικιλία στον τρόπο κατανάλωσής τους.

Υλικά
• Λάδι • λεµόνι • ρίγανη • αλάτι

sidages_6

Εκτέλεση
• Αφού καθαρίσουµε το ψάρι από λέπια κι εντόσθια, το πλένουµε καλά, το λαδώνουµε για να µην κολλήσει στη λαδόκολλα και του ρίχνουµε την επιθυµητή ποσότητα αλατιού. Αν θέλουµε προσθέτουµε και λίγο ρίγανη.
• Τοποθετούµε το ψάρι στη λαδόκολλα και το τυλίγουµε µε αυτή δυο-τρεις φορές.
• Τοποθετούµε το τυλιγµένο ψάρι σε ένα ρηχό ταψί, στη µέση περίπου του φούρνου µας και το ψήνουµε στους 200 περίπου βαθµούς, για 30-50 λεπτά της ώρας (το µέγεθος του ψαριού καθορίζει το χρόνο ψησίµατος).
• Όταν ψηθεί, το κατεβάζουµε από το φούρνο, το ξετυλίγουµε από τη λαδόκολλα και το τοποθετούµε σε µια πιατέλα, περιχύνοντάς το µε το ανάλογο λαδολέµονο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Tags
Συνταγές Σκαθάρι στο Φούρνο
Comodo SSL