Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Σκόπελος: σε αβαθή νερά εξώκειλε αλιευτικό σκάφος

17 Απριλίου, 2021

Σκόπελος: σε αβαθή νερά εξώκειλε αλιευτικό σκάφος

Θαλάσσιο ατύχημα, χωρίς τραυματισμούς, σήμερα το πρωί στη Σκόπελο. Το συμβάν έγινε περίπου στις 10:00 π.μ. με επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος που είχε πολύ νωρίτερα φύγει από τη μαρίνα του Νέου Κλήματος (Έληος) για ψάρεμα. Αιτία οι καιρικές συνθήκες, όπως προκύπτουν από τις πρώτες εκτιμήσεις, με προσάραξη σε αβαθή νερά με βράχια. Η περιοχή του ατυχήματος είναι μεταξύ των παραλιών Καστάνης και Μηλιάς.

Τα “ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ” επικοινώνησαν με τον διοικητή του Λιμεναρχείου Σκοπέλου, Πλωτάρχη Γιώργο Γκάρα ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός. Λόγω των ανέμων και της θαλασσοταραχής που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή, το καΐκι ξεκινώντας να φύγει από το σημείο που είχε αράξει, παρασύρθηκε παρά τις 2 άγκυρες που είχε, μπλέχτηκε η προπέλα στα δίχτυα με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε βράχια.

Στο δε καίκι επέβαιναν συνολικά 3 άτομα, όπως αναφέρθηκε στην αρχή, ευτυχώς όμως δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Μόλις το λιμεναρχείο πήρε σήμα για το συμβάν άμεσα ο διοικητής και 3 λιμενικοί, πήγαν επί τόπου στο σημείο.

«Το κυριότερο, το πιο σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι είναι καλά στην υγεία τους. Το λυπηρό είναι ότι το σκάφος, με τις πρώτες εκτιμήσεις, έπαθε τεράστια ζημιά αφού χτύπησε σε βράχια. Ευτυχώς δεν υπήρξε διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα ώστε να δημιουργηθεί περιβαντολλογική ρύπανση σε 2 από τις καλύτερες παραλίες του νησιού, με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Κρίμα για τον άνθρωπο, δε πιστεύω να ξαναγίνει καίκι, έχει πάθει ανεπανόρθωτες ζημιές », τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γκάρας.

Μόλις το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες έγινε απάντληση των καυσίμων για κάθε ενδεχόμενο και πλέον διενεργείται προκαταρκτική ανάκριση όπως ορίζει ο νόμος. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας, στον άτυχο αλιέα.

Βγαίνει ότι χρήσιμο απόμεινε…

Το δελτίο τύπου του λιμεναρχείου:

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Α’ Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου ότι αλιευτικό σκάφος έχει εξωκείλει στην ακτή στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των παραλιών “ ΚΑΣΤΑΝΗ” και “ΜΗΛΙΑ” δήμου Σκοπέλου.
Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής που μετέβησαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι το Ε/Π-Α/Κ “ ΚΑΠΕΤΑΝ ΣΠΥΡΟΣ” Ν. Βόλου 1487 είχε εξωκείλει στην ακτή, μετά από εμπλοκή διχτυών στην προπέλα, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές το κύτος του σκάφους, ενώ οι τρεις επιβαίνοντες του ήταν καλά στην υγεία τους. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Πηγή: dromenatoutopoumas.gr

Διαβάστε όλα τα νέα, επικαιρότητα και ειδήσεις που αφορούν τη θάλασσα στο boatfishing.gr 

Tags
Θαλάσσιο Ατύχημα Σκόπελος Θαλάσσια ατυχήματα
Comodo SSL